Ofre skal have hurtigere erstatning

Ud over offerpakken øger regeringen og Enhedslisten nu hjælp til ofre, så de hurtigere kan få erstatning

Der skal fremover være færre ofre for kriminalitet eller efterladte til dræbte, som kæmper med økonomien, fordi deres sag trækker ud i Erstatningsnævnet.

Derfor skal Erstatningsnævnet træffe flere afgørelser midt i en sag, så trængte familier kan få penge på kontoen, mener regeringen og Enhedslisten, som netop har sendt et lovforslag om hurtigere erstatning i høring.

- Ofre for vold, misbrug og anden kriminalitet skal ikke havne i økonomisk uvished på grund af uforholdsmæssigt lange sagsbehandlingstider, siger justitsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

- De pågældende ofre har allerede været nok igennem, så her skal vi som samfund yde bedst mulig hjælp og støtte. Derfor har vi nu taget initiativ til at smidiggøre rammerne for behandlingen af erstatningssager, fortæller han.

Forslaget giver fire millioner kroner mere om året til Erstatningsnævnet, så nævnet i endnu højere grad vil kunne træffe delafgørelser i sager, hvor den endelige afgørelse af sagen trækker ud.

Senest tre måneder efter, at det kan konstateres, at der er et erstatningsgrundlag, vil nævnet derfor kunne vurdere, om der er grundlag for at træffe afgørelse om en del af kravene.

Derved kan ofrene hurtigere få en del af deres erstatning, så de ikke behøver at afvente, at hele sagen er færdigbehandlet.

- Vi har hørt historier om ofre for kriminalitet, der har ventet meget længe på deres erstatninger. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, de penge skal jo bruges til at komme videre i livet, og det kan være svært nok i forvejen, siger Enhedslistens Pernille Skipper.

Samtidig vil sagsbehandlingstiden kunne nedbringes i de sager, der i forvejen ikke er afsluttet inden for 60 kalenderdage. I 2012 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 89 dage, og det tal vil regeringen med det nye lovforslag arbejde for at mindske.

Forslaget er et yderligere tiltag i forhold til den offerpakke, regeringen allerede har fremlagt i samarbejde med Enhedslisten.

I 2011 traf Erstatningsnævnet 5086 afgørelser. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid var i 2011 på 86 kalenderdage.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere