Sydafrika offentliggør navne på korruptionsslyngler

I kampen mod korruption vil den sydafrikanske justitsminister offentliggøre navne på svindlere

Sydafrika er voldsomt plaget af korruption, men det vil en stor del af landets indbyggere og politikere ikke længere finde sig i.

Derfor vil landets justitsminister nu offentliggøre navne på offentligt ansatte, der er fundet skyldige i korruption.

- I løbet af de næste par dage vil vi offentliggøre navne på personer, der er blevet dømt i sager om korruption, og alle dem, hvis aktiver enten er blevet indefrosset eller konfiskeret af staten, siger justitsminister Jeff Radebe.

- Offentligheden har ret til at kende til disse rådne æbler i det sydafrikanske samfund, tilføjer han.

Regeringen er i den seneste tid blevet mødt af offentlighedens krav om hårdere sanktioner mod folk, der snyder sig til offentlige midler. Og det har tilsyneladende gjort indtryk på politikerne.

- 59 personers kriminelle aktiviteter til en værdi på 816 millioner rand (svarende til omtrent 521 millioner kroner, red.) er allerede blevet indefrosset, siger justitsministeren.

Korruptionen i det afrikanske land er imidlertid blevet forværret den seneste tid, oplyser Ngo'en Transparency International.

Hyppigst forekommer korruption på kommunalt plan, viser en oversigt over indberetninger til den sydafrikanske ngo Corruption Watch.

Således overtrumfede klager vedrørende lokale myndigheder sidste år alle andre områder med hele 22 procent af indberetningerne.

Færdselspolitiet stod for skud i 14,4 procent af tilfældene, mens offentligt ansatte i uddannelsessektoren blev beskyldt for korruption eller svindel i 11 procent af indberetningerne.

Siden 2004 er over 1500 offentligt ansatte blevet fyret for svindel i Sydafrika.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere