Kontanthjælp: Minister gør op med manglende koordinering

Beskæftigelsesministeren vil have samlet indsatsen om de udsatte kontanthjælpsmodtagere hos én sagsbehandler.

Svage kontanthjælpsmodtagere skal mødes af én sagsbehandler frem for en hel række kontakter, når de tropper op hos kommunerne.

Det vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sikre med den kommende reform af kontanthjælpen.

- Vi gør op med al den manglende koordinering og siger, at de udsatte borgere i kontanthjælpssystemet fremover skal have ret til én koordinerende sagsbehandler, siger hun og fortsætter:

- Det gør vi, fordi mange af vores udsatte borgere har problemer, der går på tværs.

Borgere på kontanthjælp kan også være ramt af fysiske sygdomme, sociale problemer, misbrugsproblemer eller andet, der belaster dem ekstra meget.

Når det er tilfældet, skal borgeren have en koordinerende sagsbehandler, der sidder med det forkromede overblik over, hvad der sker hos de forskellige andre instanser som for eksempel jobcenter, læger og psykiatere.

- Jeg vil have alle de gode medarbejdere, der arbejder omkring vores udsatte til at arbejde sammen i stedet for at arbejde hver for sig, siger Mette Frederiksen.

Og det er Majbritt Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, enig i.

- En borger, der har flere problemer, skal i dag selv løbe spidsrod i systemet. Hvis de så oveni købet har sundhedsmæssige problemer, skal de også ind i sundhedssystemet og have hjælp derfra, siger hun og roser ministerens forslag.

Forslaget vil komme til at berøre de kontanthjælpsmodtagere, der i dag befinder sig i matchgruppe 2 og 3.

Det er de kontanthjælpsmodtagere, der ikke er klar til at komme i beskæftigelse og derfor enten skal tilbydes en beskæftigelsesrettet indsats eller borgere med så tunge problemer, at de er midlertidigt passive.

Med reformen skal de to matchgrupper fremover slås sammen. Beskæftigelsesministerens udspil til en reform af kontanthjælpen bliver fremlagt mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere