Verdens ældste maratonløber stopper karrieren

Britisk-indisk mand begyndte først at trække i kondiskoene som 89-årig, da hans kone og søn mistede livet

Fauja Singh løb 10 kilometer i Hongkong på én time, 32 minutter og 28 sekunder. Det var hans sidste løb. (Foto: AP)
Fauja Singh løb 10 kilometer i Hongkong på én time, 32 minutter og 28 sekunder. Det var hans sidste løb. (Foto: AP)

En 101-årig mand, som menes at være verdens ældste langdistanceløber, trak sig søndag tilbage fra sportsverdenen efter at have gennemført sin sidste tur på asfalten.

Den britiske Fauja Singh, som oprindeligt kommer fra Indien, løb 10 kilometer ved et maraton i Hongkong på én time, 32 minutter og 28 sekunder - et halvt minut hurtigere, end da han deltog i samme begivenhed sidste år.

- Det er en af de bedste dage i mit liv, siger Singh, som har fået kælenavnet 'turban-tornadoen'.

- Jeg følte mig så frisk, og jeg var fyldt med energi. Jeg vil huske denne dag og savne den, men jeg vil ikke stoppe med at løbe for velgørenhed, slår den gamle maratonløber fast.

Han begyndte først at deltage i langdistanceløb i en alder af 89 år og har siden gennemført i alt ni maratonløb i London, Toronto og New York.

Turban-tornadoens bedste tid blev sat i Toronto, hvor han løb de lidt over 42 kilometer på fem timer, 40 minutter og fire sekunder.

Singh fik interessen for den udmattende sportsgren, da han så en tv-udsendelse om maraton, efter hans kone og søn havde mistet livet. Singh havde ifølge ham selv brug for et nyt fokus i livet.

Han er ikke officielt registreret som verdens ældste langdistanceløber i Guinness Rekordbog, da han ikke kan bevise sin fødselsdato. Singh siger, at der ikke blev lavet en fødselsattest, da han kom til verden under det britiske kolonistyre i Indien.

Singh bliver angiveligt 102 år til april.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Fauja Singh løb 10 kilometer i Hongkong på én time, 32 minutter og 28 sekunder. Det var hans sidste løb. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere