BBC: Synd for de skandinaviske småbørn

BBC undrer sig i høj grad over, at skandinaviske forældre vælger at lade deres små børn sove til middag udenfor i kulden

Briterne er forbløffet over de skandinaviske forældre, der laderes deres små børn sove til middag i barnevognen uden for i kulden. (Foto: Thomas. C.K. Priskorn)
Briterne er forbløffet over de skandinaviske forældre, der laderes deres små børn sove til middag i barnevognen uden for i kulden. (Foto: Thomas. C.K. Priskorn)

I de skandinaviske lande er det en almindelig skik, at forældre lader deres små børn sove udenfor i deres barnevogne, når de skal have sig en middagslur - også selvom det er koldt.

Og den tradition er Storbritannien forbløffet over.

En reportage fra Stockholm lavet af en kvindelig BBC-journalist indledes med spørgsmålet 'Ville du lade dit barn tage sin middagslur udenfor, når det er frysende koldt?'

Og svaret er klart nej for briterne, hvor det er meget ualmindeligt at gøre.

'Når du vandrer igennem den sneklædte by, vil du se barnevogne parkeret på række udenfor caféer, mens forældrene drikker kaffe indenfor', skriver hun.

'Og hvis du besøger venner, og dine børn trænger til en lur, vil du blive tilbudt haven eller en altan istedet for et soveværelse.'

I artiklen prøver den britiske journalist også at få svar på, om det så er sundt for børnene at sove udenfor.

Forskning peger dog ikke enstemmigt på, at forældrene får ekstra sunde børn ud af traditionen.

- I nogle undersøgelser kan vi se, at de børnehavebørn, der tilbringer mange af døgnets timer udendørs - og ikke kun for at sove - også er dem, der har færrest sygedage - i andre undersøgelser var der ingen forskel, siger den svenske børnelæge Margareta Blennow i artiklen.

Derfor er der i hvert fald ikke noget i vejen for, at britiske børn ikke også kan gøre ligesom Skandinavien - bare de er ordentligt pakket ind.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere