Microsoft udsat for hackerangreb

Microsoft slutter sig til rækken af amerikanske it-giganter, der har været udsat for hackerangreb

Foto: AP
Foto: AP

Først fortalte Facebook, at firmaets computersystemer var blevet udsat for et ondsindet hackerangreb. Siden var det Apple, som kunne berette om angreb.

Nu fortæller også Microsoft, at hackere er brudt ind i it-gigantens interne systemer.

- Ligesom Facebook og Apple kan Microsoft bekræfte, at vi for nylig har være udsat for en lignende indtrængen, siger Matt Thomlinson, der er chef for Microsofts sikkerhedsdivision, Trustworthy Computing.

- Vi har fundet et lille antal computere, der har være inficeret af ondsindet software. Der er blevet benyttet samme teknik, som ved angrebene på de andre firmaer, siger Thomlinson.

Samtidig understreger han, at intet tyder på, at hackerne har fået fat i oplysninger om for eksempel Microsofts kunder.

- Angrebet kommer ikke bag på os, eller på de andre firmaer. Vi ved, at vi skal kunne stå imod ihærdige modstandere, siger Matt Thomlinson.

Konkurrenten Apple fortalte i tirsdags, at man var blevet udsat for hackerangreb. Ligesom Microsoft kom hackerne dog ifølge Apple, ikke så langt ind i systemerne.

Præcis det samme skete for nylig for Facebook.

I alle tre tilfælde er det angiveligt et sikkerhedshul i tilføjelsesprogrammet Java, som er blevet udnyttet af hackerne.

Tidligere i februar lykkedes det angiveligt hackere at få fat i en kvart million Twitter-brugeres loginoplysninger ved at udnytte hullet i Java.

Man ved endnu ikke med sikkerhed, hvem der står bag angrebene.

Mistanken koncentrerer sig især om kinesiske - angiveligt statsstøttede - hackere, men også østeuropæiske cyberkriminelle har været i søgelyset.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere