Kontanthjælp - så må du arbejde

Modtagere af kontanthjælp, som vurderes som jobklare, skal arbejde for pengene, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

Mette Frederiksen (Foto: Rumle Skafte)
Mette Frederiksen (Foto: Rumle Skafte)

De jobklare kontanthjælpsmodtagere skal i fremtiden arbejde for pengene.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, der snart fremlægger et samlet udspil til en omfattende kontanthjælpsreform. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs:

Se også: 100.000 skal arbejde for kontanthjælpen

En meget væsentlig del af reformen bliver, at de jobklare kontanthjælpsmodtagere på 30 år og derover bliver sendt ud i arbejde, hvis de ikke efter et halvt år selv har fundet et job.

Samtidig lægger Mette Frederiksen op til, at mange jobsøgnings- og aktiveringskurser skal nedlægges, og at jobcentrene ændrer rolle, så der bliver et mere direkte og tættere samarbejde mellem jobcentre og virksomheder.

- Det har en grundlæggende værdi at arbejde. Vi møder folk med tillid og giver dem i første omgang et halvt år til selv at finde et arbejde. Derefter skal de arbejde for deres kontanthjælp, siger Mette Frederiksen, der med reformen vil indføre økonomiske sanktioner over for kontanthjælpsmodtagere, der vægrer sig ved at tage et arbejde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere