EU: Vi er på vej ud af den økonomiske modvind

2012 sluttede skuffende for europæisk økonomi. Men EU-Kommissionen ser lysere udsigter for eksport og forbrug

EU-landenes økonomi er langsomt ved at komme ud af modvinden, lyder EU-Kommissionens konklusion på den økonomiske vinterprognose, der bliver offentliggjort fredag i Bruxelles.

Mens der var skuffende nyt i anden halvdel af 2012, spår kommissionen, at bunden er ved at være nået, og at der langsomt kommer gang i væksten - i første omgang takket være en vækst i udlandets efterspørgsel på europæiske varer.

Mod slutningen af 2013 ventes der også at komme mere gang i de hjemlige investeringer og det private forbrug, som i 2014 spås at tage over som den primære faktor, der driver væksten fremad.

EU's økonomikommissær, Olli Rehn, siger ved præsentationen i Bruxelles, at forsøget på at finde balancen på kort sigt stadig vil lægge en dæmper på væksten.

- Den aktuelle situation kan opsummeres som følger: Vi har skuffende hårde data fra slutningen af sidste år, nogle mere opmuntrende bløde data fra den seneste tid og udsigt til øget tillid fra investorerne i fremtiden.

- Den seneste tids beslutsomme politiske handlinger baner vejen for den økonomiske genkomst.

- Vi må holde reformkursen og undgå at miste fremdriften, for det kan underminere den bedring i tilliden, der er undervejs, og dermed forsinke det nødvendige opsving for vækst og jobskabelse, siger Olli Rehn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere