Lystfiskerne får nyt 'eldorado'

For første gang får en af Danmarks største og mest populære fritidsfornøjelser, lystfiskeriet, et samlingssted

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Med støtte fra Nordea på to millioner kroner får de hundredtusinder af danskere, der dyrker lystfiskeri, et værdigt samlingssted i forbindelse med det kommende Sportsfiskeriets Hus i Vingsted nær Vejle.

Pengene går til et stort oplevelsesprojekt i Vejle Ådal lige ved Sportsfiskeriets Hus, der åbner til sommer. Sammen med Vejle Kommu­ne og Vingsted Hotel- og Konferencecenter etableres et naturoplevelsesområde, hvor alle kan komme tættere på fiskene og opleve naturen i og omkring åen.

Selve naturoplevelsesprojektet beløber sig til i alt 4,5 mio. kroner.

- Vi er rigtig glade for, at Nordea-fonden vil hjælpe os med at realisere dette unikke projekt. Det kommer til at blive en helt fantastisk øjenåbner for både store og små, siger Frank Nielsen, der er sekretariatschef i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Projek­tet på arealerne ved Sportsfiskeriets Hus vil give rigtig mange mennesker mulighed for naturoplevelse og mo­tion i en rig natur og et imponerende landskab.

Vejle Å genslynges ved Sportsfiskeriets Hus, og der bygges en undervands­kasse ved siden af åen, så besøgende gennem en glas­rude kan se direkte ind i fiskenes verden.

Havørreden - sportsfiskernes nationalfisk - som der er mange af i net­op Vejle Å, får nye gydepladser på stedet. Det bliver også muligt at følge de store havørreder, der gyder i åen.

Arealet er tilgængeligt døgnet rundt, og shelters, røgeovne, udekøkken, bål- og grillpladser, infotavler, stisystemer og broer stiller projektet også til rådighed.

Hele pladsen ved åen omkring Sportsfiskeriets Hus bli­ver én stor aktivitets- og oplevelsesplads, og i Sportsfi­skeriets Hus åbnes der for masser af ople­velser i sportsfiskeriets verden.

Næsten hver femte voksne eller over 600.000 danskere har inden for det seneste år dyrket lystfiskeri, som dermed er en af de helt store fritidsfornøjelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere