Dong tigger staten om milliarder

Dong Energy har brug for flere penge til ny strategi. Koncernen skal have tilført op til 14 milliarder kroner

Dong beder nu om statsstøttetil en ny strategi. Foto: Linda Johansen
Dong beder nu om statsstøttetil en ny strategi. Foto: Linda Johansen

Energikoncernen Dong Energy har brug for penge. Og derfor forhandler det statsejede selskab med sin hovedaktionær - Finansministeriet - om at få tilført et tocifret milliardbeløb.

Ifølge Weekendavisen anslår flere kilder, at den statsejede koncern har brug for at få 14 milliarder kroner i den slunkne pengekasse.

Avisen skriver, at finansminister Bjarne Corydon (S) onsdag holdt møde med finansordførerne fra regeringspartierne samt Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti for at få finansieringen på plads til Dongs præsentation af en ny strategiplan 27. februar.

- Styrkelsen af kapitalstrukturen skal bidrage til udviklingen af koncernens profitable kerneområder. Dialogen med Finansministeriet er endnu ikke afsluttet, skriver Dong i en fondsbørsmeddelelse som reaktion på avisens historie.

Læs også:

Se også: EL: Delvis privatisering af Dong er en dårlig idé

Dongs nye strategi vil gå fra at satse på vindmøller på land til vindmøller på vand. Og allerede nu er koncernen i fuld gang med at forsøge at sælge landvindmøllerne. For blot tre dage siden solgte Dong sin polske vindforretning for omkring 1,8 milliarder kroner.

- Salget er et skridt i retning af at realisere Dong Energys tidligere udmeldte plan om at frasælge aktiver til en samlet værdi af 10 milliarder kroner i løbet af 2013 og 2014, lød det fra Dong Energys koncernchef, Henrik Poulsen.

Koncernchefen sagde ved samme lejlighed, at det nu er udvikling, opførelse og drift af havmølleparker, man vil satse på.

Læs også:

Se også: Venstre: Vi er åbne for Dong-privatisering

Hvor milliardindsprøjtningen skal komme fra, er endnu uvist. Weekendavisens kilder oplyser, at pengene skal komme fra staten, mens TV2 Finans har kilder, der peger på en delvis privatisering af koncernen. Staten ejer i dag 80 procent af Dong.

Der har tidligere været planer om at tilføre penge til energikæmpen i forbindelse med en børsnotering. Men VK-regeringen med daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen droppede planerne i 2008, da finanskrisen rasede.

Dengang var det planen at sælge omkring 28 procent af aktierne til private og institutionelle investorer i ind- og udland. Der ville i givet fald have været tale om danmarkshistoriens største privatisering.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere