Et ton hestekødsburgere fundet i dansk ferieparadis

Skandalen om hestekød breder sig til et af danskernes foretrukne rejsemål - De Kanariske Øer

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Tusindvis af turister på De Kanariske Øer slipper for at sætte tænderne i en burger fyldt med hakket hestekød.

Myndighederne på de spanske ferieøer beslaglagde torsdag et stort parti hamburgere, der indeholdt hestekød - selv om det ikke fremgik af varedeklarationen.

De omkring 7000 burgere med en samlet vægt på godt et ton skulle sælges på hoteller og restauranter på øerne, der er blandt Europas største turistdestinationer og et af de meste populære chartermål for danske turister.

- Nu er de fjernet fra markedet og vil ikke blive spist af nogen, siger Gustavo Matos fra den regionale regering ifølge nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne kom på sporet af burgerne efter et tip fra kolleger på fastlandet.

Leverandøren af kødet er tidligere blevet afsløret i at sælge produkter indeholdende hestekød. Selskabet med base i den spanske by Valencia har fået kødet fra et firma i Irland.

Det er endnu uvist, hvor meget hestekød de beslaglagte burgere indeholder, siger Gustavo Matos.

Den store europæiske fødevareskandale begyndte med fund af hestekød i frosne færdigretter i Storbritannien og Irland.

Onsdag bredte den sig så langt væk som til Hongkong, hvor importeret lasagne blev fjernet fra dagligvareforretninger.

Blandt de involverede selskaber er den svenske storproducent af færdigretter Findus. Også den schweiziske fødevaregigant Nestlé, der har aktiviteter over hele verden, er involveret.

Nestlé har denne uge tilbagekaldt to af sine pastaretter fra Italien og Spanien, efter der blev fundet hestekød i dem.

Sagen fra De Kanariske Øer er den første større beslaglæggelse i Spanien. Sundhedsministeriet i Madrid oplyser, at det i marts vil udføre en række test for hestekød.

De østrigske myndigheder meddelte torsdag ifølge AFP, at der også er fundet hestekød i kebab i hovedstaden Wien. Den mellemøstlige spise er vældig populær i Østrig, men kødet plejer at komme fra enten okse, kalv eller kalkun.

Og herhjemme kom det frem, at der er fundet hestekød i biksemad fra Findus. Biksemaden i 1,4 kilos poser er nu fjernet fra hylderne i blandt andet Bilka, Kvickly og Super Brugsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere