Professor: Ny tatovør-lov giver rockere frit spil

Regeringen vil beskytte forbrugerne, men loven er i virkeligheden en gave til rockerne, mener kritikere

En ny lov, der skal sikre forbrugerne imod dårligt udførte tatoveringer, gør det muligt for tatovører at blive registreret i en brancheforening.

Men loven giver rockerne udvidet kontrol med miljøet omkring tatovørerne, lyder kritikken fra blandt andet Dansk Folkeparti. Det skriver metroXpress.

- Man giver faktisk kontrollen over tatovørbranchen endegyldigt til rockerne, og det er enormt problematisk, siger sundhedsordfører i Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, om loven, der træder i kraft den 1. juli, hvis den bliver vedtaget.

- Det er faktisk lidt af en joke. Branchen er slet ikke klar til at kontrollere sig selv. Så var det næsten bedre at lade den være, som den var, i stedet for på denne måde at give rockerne mere kontrol, siger hun til metroXpress.

Liselott Blixt bakkes op af Tatoveringsklinikken, der er en del af Dermatologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital og er Danmarks eneste specialklinik for tatoveringer.

- Vi har et stort kendskab til tatoveringsmiljøet, og branchen er slet ikke klar til en ordning, hvor de skal registrere sig selv på denne måde, siger professor Jørgen Serup fra Tatoveringsklinikken.

- Myndighederne overgiver tatoveringsbranchen til rockerne ved lov, mener han.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, er en af støtterne bag lovforslaget.

- Det er Sundhedsstyrelsen, der skal godkende den brancheforening, der kan godkende de registrerede tatovører, og Sundhedsstyrelsen skal også derefter føre tilsyn med registreringen, og den pointe synes jeg, de misser, siger hun til metroXpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere