Hver femte patient er indlagt uden grund

Sundhedsministeren vil have færdigbehandlede patienter ud af sygehusene

Hver femte seng på de medicinske afdelinger på landets sygehuse optages af en patient, der slet ikke burde være indlagt.

Det viser en kortlægning af patientfordelingen på 12 sygehuse i regionerne Nordjylland, Sjælland og Hovedstaden, hvor læger og sygeplejersker har gennemgået hvert sengeafsnit på de medicinske afdelinger. Det skriver Politiken fredag

I gennemsnit venter 21 procent af patienterne enten unødigt på at blive udskrevet, eller også kunne de være visiteret til et tilbud med et lavere plejeniveau som eksempelvis et plejehjem, en kommunal aflastningsplads, et patienthotel eller egen bolig.

Sygehusene slås netop nu med stor overbelægning. Derfor er det afgørende, at regioner og kommuner nedbringer andelen af unødigt indlagte patienter, mener sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- Når man er færdigbehandlet, skal man ikke være på sygehuset. Det er bedre for den ældre patient, som ikke bliver i hospitalssengen med risiko for skader og infektioner.

- Det er bedre for økonomien. Og det er bedre for de patienter, der rent faktisk har brug for at være indlagt, siger ministeren, der næste måned fremlægger en endelig rapport om kapacitetsudnyttelsen på de medicinske afdelinger.

Patientforeningen kalder det en "forkastelig udnyttelse af ressourcerne":

- Regionerne og kommunerne må få løst det her problem i en fart. Det her er jo en del af forklaringen på den store overbelægning, og det har store konsekvenser for patienterne, siger formand Erik Bach til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere