Hedegaard i skjul på ubestemt tid: Jeg fortsætter kampen

I sin comeback-tale langer Lars Hedegaard ud efter de personer, der ifølge hans mening knægter ytringsfriheden

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Den islamkritiske debattør og næstformand i Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, viste sig torsdag aften for første gang offentligt, efter at han for 17 dage siden blev forsøgt skudt uden for sit hjem på Frederiksberg i København.

Hedegaard talte på et stort anlagt debatmøde på Christiansborg om ytringsfrihed, og efterfølgende gav han et lille indblik i det liv i skjul, han har levet siden attentatforsøget.

- Jeg ved ikke, hvor længe jeg skal leve i skjul, jeg ved ikke, hvor når jeg kan vende hjem. Jeg ved ingenting, sagde Lars Hedegaard.

Han slår dog fast, at han ikke stopper med at ytre sig, og at han også har flere bøger han er i gang med at skrive.

I sin tale langede han ud efter de personer, der mener, at han går for langt i sin kritik af islam:

- I dette land kan man uden mindste risiko stå frem og sige, at der naturligvis vil blive indført sharia med alt, hvad det indebærer af barbariske straffe og undertrykkelse.

- Man kan uden at nogen krummer et hår på ens hoved udtale, at utugtige kvinder naturligvis skal have kastet sten i hovedet, indtil de dør, og at muslimer, der vender islam ryggen, selvfølgelig skal slås ihjel.

- Hvis man derimod siger eller skriver, at det altså er, på denne måde, at islam skal opfattes på, så kan man regne med racismebeskyldninger, straffesager, og som vi nu kan se, mordforsøg, sagde Lars Hedegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere