Bankamatører: Halvdelen af bankbestyrelserne dumper

Finanstilsynet har dumpet halvdelen af 15 storbankers bestyrelser for ikke at være dygtige eller kompetente nok

Finanstilsynet har dumpet syv ud af femten af de største bankers bestyrelser for ikke at være dygtige nok. (Foto: finanstilsynet.dk)
Finanstilsynet har dumpet syv ud af femten af de største bankers bestyrelser for ikke at være dygtige nok. (Foto: finanstilsynet.dk)

Flere af bestyrelsesmedlemmerne rundt om i de danske banker er simpelthen ikke dygtige eller erfarne nok til at kontrollere deres bankdirektører.

Faktisk opfylder syv ud af landets femten største banker ikke reglerne for, hvad der kræves af kompetencer for at være medlem af en bankbestyrelse.

Det har Finanstilsynet meddelt i dag, efter de har gennemgået bankbestyrelsernes cv.

- Som det ser ud nu, vil en lang række bestyrelser foretage justeringer i personsammensætningen, som generelt vil styrke det strategiske overblik og styrke bestyrelsernes evne til at udfordre direktørerne, skriver Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard i en pressemeddelelse.

Det betyder, at syv banker, som tilsynet ikke vil ud med navnene på, nu skal ud at finde et nyt bestyrelsesmedlem, der opfylder kravet om ledelseserfaring fra en anden relevant finansiel virksomhed.

Landets pengeinstitutter skulle senest den 1. november 2012 indsende bestyrelsens selvevaluering til Finanstilsynet, som derefter har gået dem i sømmene.

Ekstra Bladet har tidligere gennemgået de danske bankers bestyrelser, som viste, at fiskeskippere, bilforhandlere og landmænd sad rundt omkring i bestyrelserne og kontrollerede ledelsen.

Dengang sagde formanden for Dansk Aktionærforening Niels Mengel til Ekstra Bladet:

- De mange bankkrak viser, at der i de mindre og mellemstore pengeinstitutters bestyrelser generelt sidder for mange inkompetente medlemmer, der ikke har de nødvendige faglige kvalifi-kationer.

- Det kan f. eks. være fiskere eller landmænd, medlemmer, der har siddet for længe, eller folk, der er kommet ind på vennetjenester.

Finanstilsynet forventer nu, at ændringerne i bestyrelserne bliver indført i forbindelse med bankernes snarlige generalforsamlinger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere