Efter afsløring om kontanthjælpsfup: Vil have Thorning i tale

En gruppe unge har dokumenteret, hvor let det er for en ung, veluddannet mand at få udbetalt kontanthjælp. Nu vil de have statsministeren i tale

Jens-Ulrik (t.v.) på vej ind i det københavnske jobcenter  for at teste systemet. (Foto fra filmen)
Jens-Ulrik (t.v.) på vej ind i det københavnske jobcenter for at teste systemet. (Foto fra filmen)

"Kære statsminister. Vi er tre unge mænd, der har afsløret et massivt hul i det danske velfærdssystem".

Sådan indleder de unge, der netop har offentliggjort en video om, hvor let det er for den 23-årige veluddannede Jens-Ulrik at få kontanthjælp i Danmark, deres brev til Helle Thorning-Schmidt.

Ved hjælp af en mobiltelefon dokumenterer de, hvordan den 23-årige mand fra Gentofte, der selv har sagt sine job op, får gode råd til, hvordan han skal agere for at få udbetalt penge.

Læs også:

Se også: Hellerup-dreng fik kontanthjælp på 1. klasse

Med brevet, som blev offentliggjort sammen med videoen torsdag morgen, ønsker de at få ministerens reaktion på forholdene.

- Brevet skal betragtes som en seriøs henvendelse. Og vi ønsker, at vores film bliver taget med i den debat, der lige nu kører, siger Nicolai Achton, der er en af mændene bag videoen.

Selv om en af de unge dokumentarister er medlem af Liberal Alliance og de på Facebook, hvor debatten allerede raser, bliver kritiseret for at lave propaganda, hævder de unge mænd, at der ikke er tale om en politisk film.

Læs også:

Se også: Kontanthjælpsmodtager om overklassehjælp: Pisser på danskerne

- Det er ikke et spørgsmål om politik. Lige meget, om man er rød eller blå, har man jo næppe lyst til at betale skattepenge til en fyr som Jens-Ulrik. Det er vigtigt, at pengene bliver kanaliseret den rigtige vej til dem, der har brug for dem. Fokus bør derfor ikke være på vores politiske baggrunde, slår Nicolai Achton fast.

Læs brevet til Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere