Regeringen vil snyde bankerne for skattelettelser

Bankerne får den største gevinst, hvis selskabsskatten sættes ned. Men regeringen har modtræk i ærmet

(Foto: Nationalbanken)
(Foto: Nationalbanken)

De danske banker skal ikke regne med at blive tilgodeset, når regeringen præsenterer sine forslag til en forbedring af konkurrenceevnen.

En lempelse af selskabsskatten ventes at indgå i konkurrenceevnepakken, men for at neutralisere skattelettelsen for finanssektoren overvejer regeringen samtidig at hæve lønsumsafgiften. Det skriver Børsen.

Banker betaler ikke moms og er derfor, som andre virksomheder med momsfri aktiviteter, pålagt en skat baseret på udgifter til lønninger.

En endelig beslutning om at hæve lønsumsafgiften er endnu ikke taget, men ifølge Børsen er alle tre regeringspartier enige om, at det vil være et problem, hvis bankerne får en milliardstor skattelettelse betalt af beskæringer i SU og kontanthjælp.

Finanssektoren betalte i 2011 over 18 milliarder kroner i selskabsskat og er dermed den branche, der betaler mest i selskabsskat. Og i sagens natur derfor også den branche, der vil få størst fordel af en lavere selskabsskat.

Regeringspartierne vil ikke kommentere Børsens oplysninger, mens Finansrådets formand, Michael Rasmussen - topchef for Nordea - advarer om, at finanssektorens konkurrenceevne vil blive ramt, hvis den ikke får glæde af skattelettelserne.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, er enig. Hun kan ikke se nogen grund til at lade skattelettelserne gå uden om bankerne.

- Er den ene arbejdsplads mere værd end den anden? For mig understreger det her bare den zigzag-politik, regeringen har ført hidtil, hvor den sammen med os har sat skatter og afgifter ned og så sammen med Enhedslisten hævet nogle andre, siger hun til Børsen.

Ifølge en analyse fra Ugebrevet A4 vil en lavere selskabsskat ikke resultere i flere job i bankerne, skriver avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere