Region og skandaleombrust pr-firma politianmeldt

Tidligere medlem af EU-Parlamentet Freddy Blak har politianmeldt det omdiskuterede PR-bureau Waterfront og Region Syddanmark

Region Syddanmark og Waterfront er blevet politianmeldt for deres samarbejde. (Foto. Jens Dresling og regionsyddanmark.dk)
Region Syddanmark og Waterfront er blevet politianmeldt for deres samarbejde. (Foto. Jens Dresling og regionsyddanmark.dk)

PR-firmaet Waterfront har været indblandet i flere dårlige sager på det seneste - blandt andet om deres omdiskuterede samarbejde med DSB.

Søndag fortalte DR, at Region Syddanmark havde betalt Waterfront 840.000 kroner for at modarbejde en fast forbindelse over Kattegat.

Derudover havde regionen brugt pengene uden at spørge andre PR-bureauer, hvilket ifølge DR er i strid med reglerne.

Læs også:

Se også: Region betalte Waterfront for smædekampagne

Det har nu fået det tidligere og mangeårige medlem af Europa Parlamentet for Socialdemokraterne Freddy Blak til at politianmelde både Waterfront og Region Syddanmark.

Hos Rigspolitiet bekræfter man politianmeldelsen.

- Vi har lige modtaget en politianmeldelse fra Freddy Blak mod Waterfront og Region Syddanmark, siger chefefterforsker i SØK Frede Bisgaard til ekstrabladet.dk.

I anmeldelsen, som ekstrabladet.dk er besiddelse af, skriver Freddy Blak, at anmeldelsen sker 'For at have misbrugt EU´s udbudsregler bevidst ved ikke at følge reglerne ved udbud af lobbyvirksomhed og i forbindelse med at stoppe et forslag om en Kattegatforbindelse.'

Derudover skriver han:

'Da man vidste, at man forbrød sig angående udbudsreglerne, stoppede man ikke projektet, men misbrugte skatteborgenes penge. Og ved at hemmeligholde, at man åbenbart uden politisk beslutning, brugte ca. en halv mio. kr. mere på denne lysky aktivitet.'

- Nu skal det stoppe. Jeg er træt af at se de her Karl Smart drenge, der skal score nogle billige penge, og så en region, der groft misbruger EU's udbudsregler, siger Freddy Blak om årsagen til anmeldelsen til ekstrabladet.dk.

Direktør: Useriøst
Men hos Region Syddanmark ryster man på hovedet over politianmeldelsen.

Direktør for regionen Mikkel Hemmingsen kalder det 'useriøst af Freddy Blak.'

- EU's udbusdregler er, at der skal være tale om beløb over halvanden million kroner, men den samlede sum, som er betalt i denne sag er på 840.000 kroner ekskl moms, så han blander nogle ting sammen, siger han til ekstrabladet.dk.

Han henviser samtidig til en anden regel om annonceringspligten, som DR skriver Region Sydddanmark er i strid med, hvor man skal have de opgaver, der er vurderet til at koste over 500.000 kroner, i udbud.

- Men vi regnede ikke med, at det ville komme til at overstige den halve million, og derfor havde vi det ikke i udbud, siger han.

Til det siger Freddy Blak:

- Det er en smart omgåelse af reglerne. Jeg har altså en vis erfaring i det her med mine femten år i EU, og nu må de tage følgerne.

Mikkel Hemmingsen ser dog med sindsro på politianmeldelsen.

- Man kan ikke politianmelde nogen på baggrund af en meget skarpvinklet udsendelse i DR. Det som DR har bragt, er et forslag fra Waterfront til Region Syddanmark om, hvad de kunne gøre. Men Waterfront har ikke udført lobbyarbejde på vegne af Region Syddanmark. Så må Freddy Blak jo bevise, at vi har gjort det, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere