Karatebestyrelse om sexdømt træner: Vi følger DIF's afgørelse

Alle i bestyrelsen er bekendt og indforstået med dommen og afgørelsen fra DIF, siger bestyrelse i karateklub, hvor sexdømt træner nu sidder som formand

Dette billede har intet at gøre med den konkrete sag. Modelfoto: Anders Brohus
Dette billede har intet at gøre med den konkrete sag. Modelfoto: Anders Brohus

Ved du noget? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra de øvrige bestyrelsesmedlemmer i den karateklub, hvor en midaldrende træner blev dømt for at have udnyttet et tillidsforhold til at have et seksuelt forhold til en 17-årige elev. Han er senere valgt som formand for klubben i efteråret sidste år.

Vi har modtaget et skriftligt svar fra bestyrelsen.

Læs også:

Se også: Sexdømt karatetræner stadig formand i samme klub

DIF har valgt at udelukke ham som karateinstruktør for børn og unge under 18 år i 10 år, men I har valgt at beholde ham som formand. Hvorfor?

- (Klubbens navn udeladt, red.) er i sin nuværende form nyetableret. Det betyder at både bestyrelse og medlemmer er bekendt og indforstået med dom og afgørelsen fra DIF, skriver bestyrelsen i en mail.

- Og sender I ikke dermed et signal om, at det er okay at have et seksuelt forhold til en elev - når selv formanden har haft det?

- Nej. Vi har på intet tidspunkt hverken bifaldet eller tilkendegivet nogen form for accept af et ulovligt forhold. Og gør det fortsat ikke. Vi har på baggrund af sagen aktivt medvirket til at udbrede kendskabet til lærerparagraffen så der bliver skærpet fokus på, at det som instruktør er strafbart at have et forhold til elever under 18 år.

Læs også:

Se også: Sexdømt karatetræner: Min sti er ren

- DIF siger, at de fleste klubber af sig selv vælger at sige helt farvel og tak til en træner, der er blevet dømt for seksuelle forhold til børn og unge. Hvorfor har I ikke valgt det?

- Vi har forholdt os til, at domstol og DIF må være rette instanser til at dømme i denne sag. Vi har tillid til, at den er fuld afdækket, og vi følger de retningslinjer, der er udstukket.

Læs også:

Se også: DIF: De fleste klubber vælger at skille sig af med sexdømte trænere

- Har I talt med ham om, hvordan det forventes, at han opfører sig i fremtiden i relation til børn og unge i klubben?

- Vi er alle bekendt med afgørelsens præmisser, da formanden selv har taget initiativ til at få retningslinjerne fra DIF præciseret og åbent fremlagt dem, skriver bestyrelsen i sit svar.

Hvad synes du om det principielle i, at en sexdømt karateinstruktør kan sidde som formand i en klub, når han er fradømt retten til at være træner for børn og unge under 18? Skriv din mening herunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere