Avis: Dansk Guantanamo-fange kan være dræbt i Syrien

Slimane Hadj Adberahmane meldes at være omkommet i Syrien. PET kan ikke med sikkerhed bekræfte dødsfaldet

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den tidligere danske Guantanamo-fange, Slimane Hadj Abderahmane, kan være dræbt i Syrien. Islamiske grupper melder om hans død, men Politiets Efterretningstjeneste, PET, kan 'ikke med sikkerhed bekræfte oplysningerne'.

- PET kan ikke med sikkerhed bekræfte oplysningerne i medierne om, at den danske statsborger Slimane Hadj Abderahmane skulle være dræbt under kamphandlinger i Syrien, skriver PET til Ritzau.

PET har dog kendskab til personer med fast ophold i Danmark, som er rejst til Syrien for at 'deltage i kampen mod Assad-styret'.

Politiken.dk erfarer, at Slimane sammen med en anden dansk statsborger blev dræbt for omkring to dage siden i området omkring Damaskus. Slimane Hadj Abderrahmane havde været i Syrien i cirka fire måneder.

Læs også:

Se også: Den danske Guantanamo-fange

Samtidig understreger efterretningstjenesten, at Slimane Hadj Abderahmane ikke 'har været undergivet særlige indskrænkninger i sin bevægelsesfrihed', efter han blev overført fra Guantanamo-lejren i 2004.

Hos Udenrigsministeriets Borgerservice kan man heller ikke bekræfte dødsfaldet.

- Vi har fået oplysninger om et dødsfald i Syrien, men vi kan ikke bekræfte, om det er Slimane Hadj Abderahmane. Vi arbejder i øjeblikket på højtryk for at få det be- eller afkræftet, siger vagthavende til ekstrabladet.dk.

Det er Facebook-sider som ' Allah ved Bedst' og 'Islamisk Budskab', der har omtalt Slimane Hadj Abderahmanes død i Syrien.

Slimane Hadj Adberahmane efterlader i så fald en kone og to børn.

PET skriver således i en pressemeddelse:

'PET kan ikke med sikkerhed bekræfte oplysningerne i medierne om, at den danske statsborger Slimane Hadj Abderahmane skulle være dræbt under kamphandlinger i Syrien. Som det fremgår af PET’s seneste vurdering af terrortruslen mod Danmark, har PET kendskab til, at en række personer med fast ophold i Danmark rejst til Syrien for at deltage i kampen mod Assad-styret, og at flere har tilsluttet sig eller har haft til hensigt at tilslutte sig den al-Qaida-relaterede militante islamistiske gruppe Nusra-fronten.

Den danske statsborger Slimane Hadj Abderahmane blev i 2004 overført til Danmark fra Guantanamo-lejren, efter at de amerikanske myndigheder havde besluttet ikke at retsforfølge ham. Ved overførslen tilkendegav Danmark over for de amerikanske myndigheder, at man løbende ville følge Slimane Hadj Abderahmane inden for rammerne af den gældende lovgivning. Det bemærkes i den forbindelse, at Slimane Hadj Abderahmane ikke efter overførslen har været undergivet særlige indskrænkninger i sin bevægelsesfrihed.'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere