Vestas-aktien steg trods gigantunderskud

Trods et rekordunderskud med et tab på mere end syv milliarder har investorerne fortsat tillid til Vestas

Trods et rekordunderskud på 7,2 milliarder kroner efter skat har investorerne tilsyneladende fortsat tillid til Vestas.

Samme dag som vindmøllefabrikanten offentliggjorde milliardunderskuddet i 2012-regnskabet, kunne administrerende direktør Ditlev Engel konstatere, at aktien sluttede i kurs 36,7 procent, hvilket er 8,13 procent mere, end da dagen startede.

Ifølge senioranalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets skyldes det især, at aktien har ligget lavt i tiden op til regnskabet.

Og vindmølleaktien begyndte da også at stige allerede umiddelbart efter offentliggørelsen af 2012-resultatet.

- Omsætningen kom lidt bedre ud, indtjeningen kom lidt bedre ud, men allervigtigst er, at ordreindgang og cashflow kom bedre ud end ventet, siger Michael Friis Jørgensen.

Vindmøllekoncernen måtte notere tab på selskabets langsigtede aktiver på over 3,7 milliarder kroner. De særlige poster udgør således en negativ post i årsregnskabet på 701 millioner euro eller 5,2 milliarder kroner.

Men det vigtige for investorerne er, at nedskrivningerne ikke siger noget om, hvordan indtjeningen bliver i år for Vestas, og at der så at sige ikke er nye penge i spil.

- Det er omkostninger, man har taget på et tidspunkt, hvor man ikke skulle have taget dem, men nu nedskriver man dem, og derfor går det ikke ud over cashflowet, siger Michael Friis Jørgensen.

Desuden ser det ud til, at Vestas er godt i gang med de planlagte effektiviseringer og besparelser. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der er blevet næsten 5000 færre ansatte i Vestas i løbet af året.

- Det er absolut noget, der tegner godt fremadrettet. Så alt i alt var der lyspunkter i regnskabet for 2012, siger Michael Friis Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere