Prominent tunesisk oppositionsleder myrdet

Hundredvis af mennesker protesterer i flere byer i Tunesien, efter en ledende oppositionspolitiker er myrdet

Flere end tusind personer demonstrerer foran Indenrigsministeriet i Tunesiens hovedstad, Tunis, efter at landets førende venstreorienterede oppositionspolitiker, Chokri Belaid, blev myrdet onsdag morgen.

Efter mordet flygtede gerningsmanden ifølge det tunesiske indenrigsministerium sammen med en anden mistænkt.

- En mand åbnede ild mod Chokri Belaid, og derefter flygtede gerningsmanden sammen med en anden person, der ventede på en motorcykel, siger talsmand Khaled Tarouch uden at komme med yderligere oplysninger.

Han oplyser dog, at der ikke er nogle anholdte i sagen.

Samtidig er der udbrudt kampe mellem politiet og de rasende demonstranter i hovedstaden Tunis. Folkemængden har kastet med sten mod ordensmagten, der har affyret tåregas mod masserne.

Adskillige demonstranter har stimlet sig sammen om en ambulance, som den afdøde oppositionspolitiker ligger i, og ifølge øjenvidner råber de "Folket ønsker regimets fald."

Derudover meldes der om store demonstrationer i flere andre byer - blandt andet er tusinder på gaden i byen Sidi Bouzid for at vise deres afsky overfor mordet. Politiet skulle her have affyret tåregas for at dæmpe gemytterne.

Chokri Belaid blev skudt, da han forlod sit hjem i Tunis, og hans familie anklager Tunesiens regeringsparti, Ennahda med leder Rached Ghannouchi i spidsen, for at stå bag drabet.

I flere byer skulle kontorer tilhørende Ennahda også være er blevet angrebet.

- Min bror blev myrdet. Jeg er desperat og deprimeret, siger Abdelmajid Belaid, bror til den myrdede oppositionspolitiker.

Belaid var som leder af oppositionspartiet, Demokratiske Patrioter, en skarp kritiker af Tunesiens regering.

- Jeg anklager Rached Ghannuochi for at myrde min bror, raser broren.

Men regeringspartiet erklærer sig uskyldig i mordet, skriver Reuters.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere