Politi tabte hundesag - efter aflivning

Dødsdom over vestjysk schæferhund blev annulleret i retten, men da var hunden allerede blevet aflivet

Som syvårig  var Django var en højt præmieret sporhund, der aldrig før havde bidt nogen, før den blev angrebet af en anden hund i 2011 og måtte aflives efter krav fra politiet. Djangos ejer Tage Rasmussen fik senere medhold i retten, hvor politiet tabte med et brag. (Foto: Erik Hansen/DcH Bladet)
Som syvårig var Django var en højt præmieret sporhund, der aldrig før havde bidt nogen, før den blev angrebet af en anden hund i 2011 og måtte aflives efter krav fra politiet. Djangos ejer Tage Rasmussen fik senere medhold i retten, hvor politiet tabte med et brag. (Foto: Erik Hansen/DcH Bladet)

Nordsjællands Politi bør studere en dom fra retten i Holstebro, inden de sætter flere kræfter ind på at indfange den dødsdømte schæferhund, Thor.

For halvandet år siden tabte politiet nemlig en hundesag, der til forveksling minder om Thor-sagen. Men desværre nåede hovedpersonen, Django, aldrig at nyde et kødben for sejren. Da dommen faldt, var den syv-årige schæfer allerede aflivet.

Djangos ejer, Tage Rasmussen, har stadig sin bedste ven i frisk erindring. Hans råd til Thors ejer er klart: - Gå i retten med sagen.

Højt præmieret sporhund
Django var en højt præmieret sporhund med de fineste udmærkelser fra Danmarks civile Hundeførerforening (DcH) og en af foreningens bedste eftersøgningshunde. Den var ekspert i opsporing af savnede personer og tabte genstande, og Django var flere gange i marken for politiet.

Se også: Her er Thor nuSe også: Thors ejer grædefærdig af lykke

En sommerdag i 2011 var Django og Tage Rasmussen i færd med at træne sporsøgning på et lukket militærareal, som DcH har lejet af Forsvaret uden for Holstebro. Pludselig kom en løs hund farende bagfra og sprang hen over Django. Schæferen reagerede instinktivt og bed fra sig.

Aflivning eller mundkurv
Hundenes ejere enedes på stedet om at løse problemet i mindelighed, men to uger senere fik Tage Rasmussen alligevel et brev fra politiet med et bødekrav på 4.000 kroner.

Samtidig krævede politiet, at enten skulle Django aflives eller tvinges til altid at gå med mundkurv og altid i kort snor.

-Det ville jeg simpelthen ikke byde min dejlige hund. Han havde aldrig før bidt nogen og var en pragtfuld familiehund, fortæller Tage Rasmussen. Kort efter lod han Django aflive.

Politiet tabte retssag med et brag
Hos DcH gik sagen helt til tops, fordi det ikke var Django, men den anden hund, der befandt sig på fremmed jord - endda uden at have kontakt med ejeren, der var sakket flere hundrede meter agterud.

Retten i Holstebro afgjorde sagen i november 2011, hvor politiet ikke alene tabte med et brag, men også undlod at anke. Derfor kan Holstebro-dommen i dag danne præcedens for lignende sager - som for eksempel Thor-sagen.

- Den dom kender jeg ikke
Hos Nordsjællands Politi har politidirektør Finn Borch Andersen imidlertid ikke hørt om dommen fra Holstebro:

- Vores afgørelse blev påklaget til Rigspolitiet, der så stadfæstede, at Thor skulle aflives. Der er altså tale om en afgørelse på højeste niveau.

- Men derfor kan Thors ejer jo godt gå i retten?

- Ja, det er altid en mulighed, men spørgsmålet er, om sagen har opsættende virkning.

- Altså om Thor bliver aflivet inden en eventuel retssag?

- Ja.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere