11.000 elefanter dræbt af krybskytter

Elefanter i hobetal er de seneste år blevet dræbt i det centralafrikanske land Gabon

Krybskytter har dræbt flere end 11.000 elefanter i nationalparken Minkebe i det afrikanske land Gabon siden 2004, siger landets regering onsdag.

En massakre drevet af en stigende efterspørgsel efter elfenben, særligt fra Asien.

Det skovklædte centralafrikanske land er hjemsted for omkring halvdelen af verdens cirka 100.000 resterende skovelefanter - den mindste elefantart og samtidig den mest eftertragtede for forhandlere af elfenben på grund af deres hårde og mere lige stødtænder.

En undersøgelse foretaget af Gabons regering og to naturfonde, World Wide Fund og Wildlife Conservation Society, viser, at totredjedele af skovens elefanter i Minkebe er blevet dræbt siden 2004 - hvilket løber op i omkring 11.000.

- Hvis vi ikke vender situationen hurtigt, vil fremtiden for elefanter i Afrika blive bragt i fare, siger Lee White, der er sekretariatsleder for Gabons agentur for nationalparker, i en erklæring.

Efterspørgslen efter elfenben til blandt andet brug af smykker og dekorative elementer stiger voldsomt og hurtigt, særligt i Asien.

Miljøforkæmpere siger, at den stigende indflydelse og investering i Afrika fra Kina har åbnet dørene for handel med de eksklusive elefantstødtænder.

En embedsmand fra nationalparken siger, at de fleste krybskytter menes at komme fra nabolandet Cameroun, hvor regeringen har indsat helikoptere og hundredvis af tropper til at beskytte deres egen svindende elefantbefolkning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere