Handicappet kvinde fik nej til p-plads

Handicappet østjyde tabte retssag om særlig handicap-plads ved hjemmet. Landsretten er enig med byretten

En østjysk kvinde, der har en række fysiske handicap, får ikke lov til at reservere en særlig parkeringsplads tæt på indgangen til hendes bolig i Hjortshøjparken ved Aarhus.

Årsagen er, at hun ikke er syg nok til at få en offentligt støttet invalidebil.

Vestre Landsret har netop stadfæstet en dom fra byretten, hvorefter det almene boligselskab, som kvinden bor til leje hos, bliver frifundet for kvindens krav om at få en særlig reserveret p-plads tæt ved indgangen tilbage.

I 2007 fik hun tilladelse til at reservere en p-plads med handicapskilt på ved boligen, men på to afdelingsmøder besluttede afdelingens beboere, at man ikke ville have særlige p-pladser, medmindre der var tale om p-pladser til offentligt støttede invalidebiler.

Som følge af den beslutning bad boligselskabet kvinden dokumentere, at hun havde en sådan offentligt støttet invalidebil.

Det havde hun ikke, og da Aarhus Kommune afviste hendes ansøgning om støtte, krævede boligselskabet, at hun skulle fjerne handicapskiltet fra p-pladsen.

Kvinden anlagde sag mod boligselskabet med krav om, at den første tilladelse var gyldig, da afdelingsmødet ikke havde ret til at overtrumfe boligselskabets tilladelse.

Men hertil siger både byretten og nu Vestre Landsret, at afdelingsmødet er øverste myndighed, og at afdelingen retter sig efter bekendtgørelsen for tildeling af særlige p-pladser for invalide, og derfor er afgørelsen gyldig.

Efter byrettens afgørelse fik kvinden tilsagn om tilskud til en bil med automatgear, da hendes helbred er blevet dårligere. Men hun har ikke råd til at købe en ny bil med automatgear.

Og hun får hun ikke bedre råd nu, for efter det dobbelte nederlag skal hun betale sagens omkostninger med 37.250 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere