Jordskælv dræber fem

Mindst fem personer er dræbt og tre er såret, efter et kraftigt jordskælv ramte Salomonøerne i Stillehavet

Jordskælvet, der natten til onsdag ramte Salomonøerne i den vestlige del af Stillehavet, har krævet sine første dødsofre.

Mindst fem personer er dræbt - heriblandt et barn - og fem er såret efter jordskælvet, der målte hele 8,0 ifølge USA's geologiske overvågningscenter (USGS).

Det rapporterer en hospitalsansat ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kan fortælle, at der er fem døde og tre sårede. En af de døde er en lille dreng, tre er ældre kvinder og en er en ældre mand, siger sygeplejerske Chris Rogers.

Skælvet blev udløst i en meget lav dybde på blot 5,8 kilometer - og ramte cirka 340 kilometer øst for Kira Kira ved øen Makira.

Efterfølgende blev der skabt en bølge på næsten en meter, som også ramte Salomonøerne.

George Herming, der er talsmand for Salomons premierminister, Gordon Darcy Lilo, rapporterer, at fire landsbyer på Santa Cruz-øerne, der er en del af Salomonøerne, er alvorligt ramt.

- De seneste rapporter viser, at mellem 60 og 70 hjem er blevet ødelagt af bølgerne, der smadrede ind over mindst fire landsbyer på Santa Cruz-øerne, siger han.

Myndighederne er stadig i gang med at få styr på det katastrofens omfang og præcise antal tilskadekomne, men det bliver besværliggjort af, at kommunikationen til Santa Crus-øerne besværliggøres på grund af den afsides beliggenhed.

Tsunamivarslingscenteret for Stillehavet frygtede lige efter jordskælvet på Salamonøerne, at der ville blive skabt en tsunami, der kunne være destruktiv, i nærheden af epicentret.

Derfor blev der udsendt tsunamivarsler i store dele af regionen. Det gjaldt blandt andet Fiji, Papua Ny Guinea, Vanuatu, Nauru og Tuvalu. Desuden var blandt andet Samoa, New Zealand, Tonga og Indonesien i alarmberedskab.

Monsterbølgerne ankom heldigvis aldrig - det tætteste var en bølge på Salomonøerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere