Hedegaard efter drabsforsøg: Vil hellere dø end holde kæft

Selvom han er chokeret over mordforsøget, så vil Lars Hedegaard ikke lægge en dæmper på sine udtalelser

- Jeg vil ikke bøje mig for vold, mord og terror, siger Lars Hedegaard. (Polfoto/Finn Frandsen)
- Jeg vil ikke bøje mig for vold, mord og terror, siger Lars Hedegaard. (Polfoto/Finn Frandsen)

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, islamkritikeren Lars Hedegaard, har ikke tænkt sig at ændre sin retorik, efter han tirsdag formiddag overlevede et attentatforsøg i København. Det skriver Ekstra Bladet.

- Jeg vil ikke bøje mig for vold, mord og terror. Det skal ikke få mig til at ændre opfattelse af noget som helst og få mig til at holde min kæft. Så kan man lige så godt lægge sig til at dø jo, og det agter jeg ikke at gøre, siger Lars Hedegaard til avisen.

Den 70-årige Hedegaard har længe været en fremtrædende debattør og er især kendt som en markant kritiker af islam. Han har blandt andet været igennem en retssag i forbindelse med en række kontroversielle udtalelser om muslimer.

Tirsdag formiddag blev han udsat for et mordforsøg på sin bopæl på Frederiksberg i København. Gerningsmanden udgav sig for at være postbud, der skulle aflevere en pakke, og på den måde kom han i nærkontakt med Hedegaard.

Gerningsmanden trak en pistol og affyrede et skud mod Hedegaard, der dog ramte ved siden af. Herefter opstod der håndgemæng mellem de to, og gerningsmanden tog til sidst flugten.

Politiet kender endnu ikke gerningsmandens identitet eller motivet for drabsforsøget.

Det er endnu uvist, om Hedegaard skal have politibeskyttelse efter det mislykkede attentat.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere