Thors redningsmand taler ud

Læs interviewet med betjenten der stjal Thor i Ekstra Bladet i dag

Lars Bo Lomholt ønsker at bruge Thors sag til at rette folkets og politikernes opmærksomhed mod de store fejl, som han mener, der er i hundeloven. (FOTO: Jan Sommer)
Lars Bo Lomholt ønsker at bruge Thors sag til at rette folkets og politikernes opmærksomhed mod de store fejl, som han mener, der er i hundeloven. (FOTO: Jan Sommer)

Politiassistent Lars Bo Lomholt valgte at tilsidesætte loven og kidnappe hunden Thor

I dag står han frem i Ekstra Bladet og fortæller, hvorfor han valgte at risikere jobbet for at redde en gammel schæfer.

- Jeg tror, folk forstår mine handlinger, når de får et overordnet indblik i problemet og ikke bare ser isoleret på politimanden, der stjal en hund, siger Lars Bo Lomholt, der tirsdag i sidste uge fjernede den dødsdømte hund Thor fra politiets varetægt på Hestehavehus Hundepension i Hillerød.

Læs også:

Se også: Thors redningsmand hyldes på Facebook og Se også: Politiforbundet: Vi bakker hundenapperen op

- Selvfølgelig skal der være mulighed for at aflive hunde. Jeg mener bare, at det skal være en faglig vurdering i det enkelte tilfælde, siger Lars Bo Lomholt, der ikke forstår, hvordan en jurist kan vurdere, at en hund er for farlig til at leve.

- Man bruger masser af eksperter til at udtale sig om alt muligt andet i politiet. Så hvorfor skal det ikke være en dyrlæge eller en ekspert i bidskader der afgør, om der er tale om et skambid?, spørger Lars Bo Lomholt.

Læs også:

Se også: Politimand bekræfter sigtelser for at redde Thor og Se også: Politidirektør: Jeg er meget, meget skuffet

Han er i dag suspenderet fra jobbet som politiassistent ved Nordsjællands Politi og forude venter en kommende straffesag for bedrageri og embedsmisbrug. Alligevel fortryder han intet.

- Jeg havde en lille naiv tro på, at man ikke ville opdage, at det var mig. Men var det ikke sket, havde der heller ikke været så stor opmærsomhed omkring sagen. Og hovedformålet med det her er netop at skabe opmærksomhed. Ikke kun i befolkningen, men også inde på Borgen hos politikerne, som rent faktisk kan gøre noget ved loven, siger Lars Bo Lomholt.

Læs også:

Se også: Politikere tager afstand fra Thors redningsmand

Læs mere om årsagerne til at den Nordsjællandske betjent greb til selvtægt for at redde hunden Thor i Ekstra Bladet i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere