Kendis-frisør: Indsamling frådser

Modefrisøren Dennis Knudsen er forarget over Danmarks Indsamlingen. Han har modtaget seks enslydende breve med opfordring til at give støtte, hvert brev frankeret med 16 kroner. - Det er mange penge, der går fra de fattige, hvis det er standarden for alle dem, der opfordres til at medvirke, mener han

- Mange sultne børn i Afrika, kunne overleve for det beløb, Danamrksindsamlingen bruger på at sende mange enslydende breve ud til de samme mennesker, mener modefrisøren, Dennis Knudsen. (Foto: Benjamin Kürstein).
- Mange sultne børn i Afrika, kunne overleve for det beløb, Danamrksindsamlingen bruger på at sende mange enslydende breve ud til de samme mennesker, mener modefrisøren, Dennis Knudsen. (Foto: Benjamin Kürstein).

Den storstilede Danmarks Indsamling, som på fredag via tv-show forsøger at samle penge ind til det fattige Afrika, frådser helt vildt med pengene.

Det mener kendis-frisøren Dennis Knudsen. På sin facebook-profil harcellerer han over at have modtaget seks enslydende breve med opfordring til at yde et bidrag. Hvert brev er frankeret med 16 kroner.

- Det vil sige, at der bare til min virksomhed er sendt breve for 96 kr. + alt det administrative arbejde der brugt på at samle og pakke brevene. Jeg sidder her og tænker – hvor mange virksomheder i Danmark har modtaget lige så mange breve eller flere? Hvis nu bare 10.000 virksomheder har modtaget 6 breve, svarer det til, at der er brugt porto for næsten 1 million koner, skriver han.

- Der er mange sultne børn i Afrika der kunne overleve for dette beløb. Dette gør mig irriteret og ærgerlig, og jeg tænker, hvor kommer pengene fra? – De burde jo gå direkte til projekterne i Afrika.

Indlægget har affødt mange kommentarer, også fra folk, der har oplevet noget tilsvarende. En enkelt fortæller, at han har fået ti enslydende breve.

Undersøgelse sættes i gang
I følge talsmanden for Danmarks Indsalingen Line Grove Hermansen er der nu sat en undersøgelse i gang på baggrund af Dennis Knudsen indlæg på facebook.

- Det er bestemt ikke hensigtsmæssigt, at pengene bruges på den måde. Nogle virksomheder har flere afdelinger og flere cvr-numre (virksomhedernes 'personnumre', red.). Det kan være forklaringen på, at nogle får mere end et brev. Men at sende seks breve til den samme er naturligvis ikke smart, siger hun til ekstrabladet.dk.

- Dennis Knudsen er åbenbart ikke den eneste. En mand fortæller, at han har modtaget ti breve fra jer. Hvordan kan det ske?

- Ti breve lyder næsten for underligt til, at det kan passe. Men det er noget af det, vi går i gang med at undersøge i dag. For selvfølgelig skal pengene ikke bruges flere gange, når de kan gøre gavn hos dem, det hele handler om, siger, Line Grove Hermansen.

12 organisationer står bag
Danmarks Indsamlingen gennemføres af landets 12 største humanitære organisationer. Det sker i samarbejde med DR, der sender det store indsamlingsshow på fredag. Bidragene, der kommer ind, skal bruges på 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande, der 'skal skabe fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker.'

Et indsamlings initiativ, som Dennis Knudsen trods sin vrede finder sympatisk.

- Håber at ”Danmarks Indsamlingen” bliver en succes og at dette fråds ikke gentager sig næste år, skriver han.

ekstrabladet.dk har her til morgen forsøgt at få en uddybende kommentar fra Dennis Knudsen, men han har ikke været at træffe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere