Raser over flygtningekostumer til børn

Flygtningekostumer associerer til en grum virkelighed, mener historiker og sognepræst

Læs også:

nationen - 1. mar. 2011 - kl. 10:10 TV: Jeg vil være selvmordsbomber til fastelavn

Batman-, ninja- og prinsessekostumer er nok mere reglen end undtagelsen, når vores børn traditionen tro tæver tønder fyldt med slik for at fejre det kommende forår i form af fastelavn.

Men i år finder man langt mere outrerede outfits på kostumehylderne.

Går man ind på den dansk netvirksomhed Temashop.dk's hjemmeside, kan man nemlig finde udstyret til at klæde sine børn ud som flygtningebørn fra 2. verdenskrig. Det skriver 24timer i dag.

Og det får historiker og sognepræst Morten Skovsted til at banke i bordet ved synet af en lille pige iført kostumet.

Fare for liv og lemmer
- Jeg synes, det er usmageligt. Lige præcis det billede minder mig om små jødiske børn. Det associerer en grum virkelighed, som mange af os kan forholde sig til.

- Jeg har bedsteforældre, som levede på den tid og kendte til folk, der flygtede. De gjorde det ikke for sjov - det var med fare for liv og lemmer, siger han til 24timer.

Kostumerne hedder henholdvis 'lille evakueret pige' og 'lille evakueret dreng' og beskrives som en beklædning, som børn havde på under 2. verdenskrig, når de blev evakueret.

- Kostumet kan bruges til fastelavn og udklædningsfest!, står der på hjemmesiden.

Nazi-kostumer og død Gadaffi
Ejeren af Temashop.dk siger, at det ikke har været intentionen at træde nogen over tæerne.

- Jeg synes, det er frit, hvad folk vil klæde sig ud som. Det er ikke ment som noget stødende, siger siger han til 24timer.

- Min holdning er, at vi ville gå over grænsen, hvis vi begyndte at sælge nazi-kostumer. Det har vi faktisk har forespørgsler på, men der går vores grænse. Der findes også kostumer af en død Gaddafi, og det er heller ikke noget, vi har ønsket at tage ind i vores sortiment, siger han.

Læs også:

Se også: Monrads barnebarn klædt ud som Monrad

Hvad mener du? Ville du købe flygtningekostumer til dine børn? Er det usmageligt eller blot et uskyldigt fastelavnskostume?

1 af 2 Kostumet er velegnet til fastelavn og andre sjove udklædningslejligheder!, skriver hjemmesiden. (PR foto/Temashop.dk)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere