Russiske gidsler frigivet i Syrien

Tre mænd, der blev taget som gidsler i Syrien i december, er frigivet af syriske oprørere

To russere og en italiener er på fri fod efter at have været gidsler hos syriske oprørere i knap to måneder, oplyser det russiske udenrigsministerium.

De tre mænd blev taget som gidsler i det vestlige Syrien 12. december, og de blev frigivet som led i en fangeudveksling med syriske oprørere.

De russiske statsborgere befinder sig nu på den russiske ambassade i Damaskus, mens italieneren er overgivet til de italienske myndigheder.

Rusland har haft 'indgående kontakt' til repræsentanter for den syriske regering samt 'forskellige oppositionsgrupper i og uden for Syrien' i forbindelse med forhandlingerne om en frigivelse af gidslerne.

Det fremgår af en meddelelse fra det russiske udenrigsministerium.

Mændene er ansat som ingeniører i et syrisk stålfirma, og de blev bortført, da de var på vej fra den krigshærgede by Homs til havnebyen Tartus.

De har det efter omstændighederne godt.

Rusland er Syriens største våbenleverandør og har længe været en af præsident Bashar al-Assads vigtigste allierede.

Oppositionen i Syrien er rasende på Rusland, der ad flere omgange har forsøgt at skærme Assad mod FN-sanktioner, der skal straffe ham for at slå hårdt ned på den væbnede opstand i landet.

Russerne har tre gange blokeret for resolutioner i FN's Sikkerhedsråd, der havde til formål at lægge øget pres på den syriske præsident.

Rusland afviser, at Assads afgang er en forudsætning for at få stoppet den 22 måneder lange konflikt, der har kostet flere end 60.000 mennesker livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere