Politidirektør: Jeg er meget, meget skuffet

Politidirektør Finn Borch Andersen er dybt skuffet over betjenten Lars Bo Lomholts opførsel i sagen om hunden Thor

(Fotocollage: Privatfoto/Thomas Wilmann)
(Fotocollage: Privatfoto/Thomas Wilmann)

Sagen om hundenapningen af den dødsdømte Thor - foretaget af betjenten Lars Bo Lomholt - har i den grad sat sindene i kog over de seneste dage.

Ikke mindst hos Politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi, der er rystet over, at en af hans folk har kunnet finde på at tage loven i egen hånd.

Læs også:

Se også: Thors redningsmand hyldes på Facebook

- Jeg er meget, meget skuffet, og man kan også roligt sige, at jeg er dybt overrasket, siger han til ekstrabladet.dk og forsætter:

- Det ligger dybt i vores dna og vores opdragelse som politifolk at sørge for, at loven bliver overholdt, og derfor er det også centralt, at vi selv overholder den. At han vælger at begå selvtægt på denne måde ligger langt ud over grænsen i forhold til det, man skal kunne forvente af os som politifolk.

Politidirektøren vil dog ikke svare på, hvilke konsekvenser det bør få for betjenten, at han tirsdag aften bortførte Thor fra det dyreinternat i Hillerød, hvor dagen efter kl. 14 var sat til at blive aflivet.

Læs også:

Se også: Erfaren betjent til ekstrabladet.dk: Derfor reddede jeg dødsdømte Thor

- Nej, det kan jeg ikke udtale mig om, men det er klart, at borgerne skal kunne have tillid til os som politifolk. Og derfor er det så kedeligt med en enkeltstående sag som denne.

I kølvandet på hundenapningen insinuerede Lars Bo Lomholt, at andre betjente delte hans frustration over hundeloven, og at der var forståelse for hans handling.

Men det afviser politidirektøren.

- Min oplevelse er, at stemningen heroppe er præget af skuffelse og ikke forståelse, siger Finn Borch Andersen, der samtidig understreger, at politiet arbejder målrettet på at finde frem til den adresse, hvor Thor lige nu bliver skjult, til ekstrabladet.dk

Ved du noget, så tip os på mail på 1224@eb.dk eller på sms/mms på 1224 (almindelig sms-takst).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere