Har ikke råd til at håndhæve våbenregler

Flere stater i USA har strammet våbenreglerne, men har ikke råd til at overholde dem. I Californien skal næsten 20.000 mennester fratages det dobbelte antal våben, men intet sker

I Californien må dømte og folk med mentale lidelser ikke shoppe her (Foto:AP)
I Californien må dømte og folk med mentale lidelser ikke shoppe her (Foto:AP)

I USA drøftes der stramninger af våbenlovgivningen. Spørgsmålet er ikke kun om disse gennemføres, men også i hvilket omfang de så vil blive overholdt.

Californien er blandt de stater, der har vedtaget stramninger. Blandt andet skal personer som bliver idømt fængsel og folk med mentale lidelser aflevere deres våben.

Det sker imidlertid ikke altid frivilligt.

I en debat om yderligere stramningen i staten, som i forvejen har de mest restriktive regler i USA, fortalte lederen af delstatens våbenkontrol, Stephen Lindley, til politikerne i delstatsforsamlingen af 'Bureau of firearms' har registreret at 19.700 personer skal aflevere i alt 39.000 våben.

Men der ikke råd til at inddrive disse våben.

Ifølge Los Angeles Times er det den økonomiske krise, der er årsag til at strengere våbenregler på deltatsniveau ikke overholdes.

Lindsey oplyste, at det vil koste 25 millioner dollar, hvis man skulle ansætte folk til at afvæbne de borgere, der ikke længere har ret til at have våben.

LÆS OGSÅ:
Amerikanerne støtter Obamas våbenpakke

Republikanere revser Obamas våbenplaner: Bed Gud om hjælp

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere