Rambo kræver forbud mod automatvåben

Ligesom præsident Barack Obama så vil actionhelten Sylvester Stallone lukke ned for de kraftige skydevåben.

Den amerikanske skuespiller Sylvester Stallone, som er kendt for en række voldelige Hollywood-film, blander sig nu i den amerikanske våbendebat, der siden skolemassakren i Newtown har raset i USA.

Den 66-årige Rambo-stjerne mener, at halvautomatiske våben skal forbydes.

- Hvem har brug for sådan et våben? Ærligt talt, så behøver du det ikke, medmindre du skal foretage et angreb. Du kan ikke jage med det, lyder det fra Sylvester Stallone ifølge nyhedsbureauet AP.

- Hvem tror du egentlig, der kommer til at angribe dit hus? En skide hær, spørger han.

Har spillet med i et hav af actionfilm
Stallone er ud over sin karakter i Rambo-filmene også kendt for skuespilpræstationer i "Rocky", "The Expendables", og ironisk nok hedder hans seneste film "Bullet to the Head".

Det forhindrer ham dog ikke i at være en stærk tilhænger af en strengere våbenlovgivning i USA, hvor der sker over 10.000 drab og 20.000 selvmord med skydevåben hvert år.

I december sidste år blev 20 børn og seks voksne dræbt på en grundskole i staten Connecticut, da en ung mand gik amok med et halvautomatisk våben.

Hver gang, der sker en ny skolemassakre i USA, blusser debatten om en strammere våbenlov op, men der endnu ikke indført forbud mod for eksempel de halv- og helautomatiske våben, som i andre lande er forbeholdt politibetjente og soldater.

Mere hjælp til psykisk syge
Ud over en strengere lovgivning håber Stallone også på, at der bliver gjort mere for at behandle psykisk syge i USA.

- Det, som sker, er utroligt forfærdeligt. Men det største problem er måske ikke skydevåbnene, men at alle de folk, der har gjort disse ting de seneste 30 år, har været virkelig vanvittige.

- Det er det, som det drejer sig om: mental sundhed. Det er det største problem, som vi står over for i fremtiden, galskab koblet med isolering, lyder det fra Stallone.

Præsident Barack Obama har for nylig præsenteret en række forslag til en strammere våbenlov - blandt andet forbud mod halvautomatiske våben til private. Kongressen skal behandle forslaget.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere