Flere udlændinge henter familien til Danmark

Regeringens lempelser på udlændingeområdet betyder, at flere udlændinge henter familiemedlemmer til Danmark

Siden regeringen sidste år gennemførte en række ændringer af reglerne for familiesammenføring, har et stigende antal udlændinge fået lov til at hente ægtefæller eller børn til Danmark.

Det skriver Berlingske på baggrund af Udlændingestyrelsens samlede indvandringstal for 2012, som netop er blevet offentliggjort.

Regelændringerne blev foretaget i samarbejde med Enhedslisten og Liberal Alliance i maj, og siden juli har antallet af familiesammenføringer været stigende hver måned - fra 145 personer i juni til 510 i december.

For hele 2012 betyder det, at der blev udstedt 3173 tilladelser til familiesammenføring mod 2902 i 2011, skriver Berlingske.

Ifølge tidligere leder af Rockwool Fondens Forskningsenhed Gunnar Viby Mogensen vil sammenføringerne imidlertid kun gå én vej i den kommende tid - nemlig op.

Han argumenterer blandt andet for, at asylpakken har betydet flere asylansøgere og opholdstilladelser og dermed også flere ansøgninger om familiesammenføring.

- Når folk har været her et stykke tid, og de så bliver sikre på, at de kan blive her, er det naturligt, at de også vil søge om at få deres familie til Danmark, siger han til Berlingske.

I forbindelse med lovændringerne på familiesammenføringsområdet vurderede Justitsministeriet i maj, at de nye regler ville føre til omtrent 1000 ekstra familiesammenføringer årligt.

I Dansk Folkeparti og Venstre frygter man imidlertid, at tallet vil blive langt højere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere