C20-aktierne lukker i ny rekord

De danske eliteaktier i C20-indekset lukkede tirsdag i 547,66. Dermed slog aktierne den hidtidige rekord, som overgik sig selv flere gange i løbet af januar

De danske aktier er for alvor ved at genfinde formen oven på finanskrisen.

De største aktier i C20-indekset lukkede fredag i 547,66 - en stigning på 2,2. Dermed slog aktierne den hidtidige lukkerekord fra januar, som flere gange i løbet af måneden overgik sig selv.

Men selv om aktierne nu tilsyneladende er tilbage i topform, så er det angiveligt for tidligt at afblæse finanskrisen helt.

De danske aktiers succes skyldes nemlig især ét stort selskab i toppen, som har klaret sig godt, nemlig Novo Nordisk, der som den eneste aktie i indekset satte rekord i 1041. Det er en stigning på tre procent.

Novo Nordisk er efterhånden så stor, at den alene har en vægt på over 40 procent af indekset. Selskabet klarer sig ualmindeligt godt og trækker dermed resten af aktierne med sig.

Af netop den grund er C20-indekset faktisk også færdigt som det ledende danske aktieindeks. Indekset er simpelthen ikke længere godt nok til at tegne et reelt billede af de 20 største og mest omsatte aktier på det danske marked.

Fra mandag morgen opererer den danske fondsbørs i stedet med det såkaldte C20 CAP-indeks som det toneangivende.

Hvor et enkelt selskab i C20-indekset kunne fordreje billedet af de 20 stærkeste selskaber - som i tilfældet Novo Nordisk - kan ingen aktie i C20 CAP-indekset veje mere end 20 procent.

Hvis en aktie når den overgrænse, så bliver den sat tilbage til at veje 15 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere