Lærerkonflikt truer forårets eksamener

Både gymnasierne og folkeskolerne kan blive ramt af konflikt i foråret

Både i folkeskolen og i gymnasierne kan forårets eksamener blive påvirket af en mulig storkonflikt på undervisningsområdet. (Foto: Klaus Holsting/Polfoto)
Både i folkeskolen og i gymnasierne kan forårets eksamener blive påvirket af en mulig storkonflikt på undervisningsområdet. (Foto: Klaus Holsting/Polfoto)

Forårets undervisning og eksamener i gymnasier og folkeskoler kan ende i det rene kaos.

Overenskomstforhandlingerne for både gymnasie- og folkeskolelærere går i de kommende uger ind i den afgørende fase, og i begge organisationer bliver medlemmerne forberedt på, at det kan ende i en konflikt i løbet af foråret.

- Jeg håber ikke, det ender med konflikt, og vi har da heller aldrig været i konflikt, men jeg synes, at Kommunernes Landsforening har en konflikt-retorik, så vi er da mere opmærksomme på, at det kan ske denne gang, siger formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til ekstrabladet.dk.

Han mødes i eftermiddag med KL for at indlede de egentlige overenskomstforhandlinger efter en periode, hvor parterne har haft eksperter til at opstille de forskellige krav inden de politiske forhandlinger.

- De forskellige krav er stillet op i grupper, men de hårde forhandlinger om lønkrav og arbejdstid kommer først på et senere tidspunkt, siger Anders Bondo Christensen.

Ingen øvre undervisningstid
Ifølge KL's udspil skal der ikke være nogen aftaler om underviseres arbejdstid, da regeringen sammen med KL har besluttet, at folkeskolereformen skal finansieres ved at fjerne aftalen om arbejdstid for lærere.

Finansieringen sker ved, at der ikke skal være nogen begrænsning for, hvor meget den enkelte lærer skal undervise, og heller ikke nogen sikring af tid til forberedelse.

Lærerforeningen og KL har sat 1. marts som deadline for overenskomstforhandlingerne.

Herefter fortsætter forhandlingerne i forligsinstitutionen.

- Det kan få betydning for forårets eksamener, siger lærerformanden.

Gymnasierne diskuterer også arbejdstid
Hos Gymnasieskolernes Lærerforening bliver medlemmerne også forberedt på konflikt ved udgangen af marts.

Formand Gorm Leschly mødes i dag for tredje gang med statens forhandlere, men hos gymnasielærerne er der på nuværende tidspunkt heller ikke den store optimisme at spore.

Ifølge staten er de nuværende arbejdstidsaftaler at sammenligne med klenodier, der er parate til at komme på museum.

Og det er netop den retorik og manglende forklaringer på problemerne med de nuværende arbejdstidsaftaler, der har fået Gymnasieskolernes Lærerforening til at forberede medlemmerne på konflikt i foråret.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere