Politimand bekræfter sigtelser for at redde Thor

Lars Bo Lomholt er blevet afhørt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed om bortførelsen af hunden Thor. - Jeg er sigtet efter to paragraffer i straffeloven, siger han

Lars Bo Lomholt (Privatfoto)
Lars Bo Lomholt (Privatfoto)

- Det er korrekt, at jeg er blevet afhørt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed og er sigtet efter to paragraffer i straffeloven, siger politimanden Lars Bo Lomholt til ekstrabladet.dk.

Han er sigtet for embedsmisbrug, hvilket - ifølge specialkonsulent Christian Otto fra DUP - er den primære sigtelse. Desuden er Lars Bo Lomholt også sigtet for bedrageri, da han hentede hunden på Hillerød Dyreinternat og gav dem et indtryk af, at det var i orden.

- Jeg ønsker ikke at gå nærmere ind i sigtelserne og udtale mig om, hvordan jeg opfatter sagen før jeg har talt med min advokat, Henrik Stagetorn, siger Lars Bo Lomholt til ekstrabladet.dk.

- Hvordan gik afhøringerne hos DUP?

- Det var helt stille og roligt. Alt foregik i god ro og orden, siger politimanden.

LÆS OGSÅ: Politimand sigtes i Thor-sagen

- Vi har afhørt ham, og han er sigtet for embedsmisbrug og for at bortfjerne hunden, siger specialkonsulent Christian Otto fra DUP.

Forholdet omkring bortfjernelsen af hunden har DUP valgt at betegne som bedrageri, og derfor er Lars Bo Lomholt også sigtet for det.

- Det skyldes, at han forårsager en vildfarelse, men det er primært sigtelsen for embedsmisbrug, der er bærende, siger Christian Otto.

Schæferhunden Thor står for at skulle aflives efter et slagsmål med en anden hund. Den anden hund blev ifølge politiet skambidt, og det udløser i medfør af hundeloven en aflivning.

LÆS OGSÅ: Politidirektør: Jeg er meget, meget skuffet

Thor afventede sin skæbne på dyreinternatet, men tirsdag henvendte politiassistent Lomholt sig på stedet og hentede hunden.

Det var dog noget, han gjorde helt af egen drift. Lomholt har i medierne fortalt, at han handlede af moralske grunde.

- Jeg kan ikke komme ind på, hvad han har forklaret til os, men i grove træk svarer det til det, som han også har fortalt i medierne, siger Christian Otto.

Hos DUP fortsætter behandlingen af sagen, som efter alt at dømme vil ende med, at sagen bliver sendt til statsadvokaten.

- Når vi er færdige, så er det op til statsadvokaten at afgøre, om der skal rejses tiltale. Hvad angår hans ansættelsesforhold, så er det op til Rigspolitiet, siger Christian Otto.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere