40 procent af briterne ønsker EU-udmeldelse

Briterne har svingende følelser over for EU, viser meningsmålinger, efter at Cameron har bebudet afstemning

Hvis der blev holdt en folkeafstemning i Storbritannien om landets EU-medlemskab i dag, så ville omkring 40 procent af vælgerne gå ind for en udmeldelse. Det viser en meningsmåling foretaget af YouGov blandt 2000 vælgere.

Omkring 37 procent siger, at de ville stemme for, at landet forbliver medlem af EU, mens 18 procent siger, at de ikke har nogen mening. De øvrige afviste at deltage i målingen.

Tallene afslører stærke udsving hos de britiske vælgere: For få dage siden viste en anden YouGov-måling, at 34 procent af de adspurgte briter gik ind for en udmeldelse, mens 40 procent ønskede at forblive medlemmer af unionen.

Læs også:

Se også: Camerons EU-plan møder modstand i hans egen regering

Den britiske premierminister, David Cameron, har bebudet en folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab for Storbritannien inden 2017. Det vil ske under forudsætning af, at de konservative vinder det næste valg i 2015.

Den britiske presse roser torsdag generelt den konservative regeringsleder for talen, men påpeger også, at det er en stor satsning.

Højreorienterede aviser hylder onsdagens løfte som en behændig politisk manøvre, der vil pacificere den euroskeptiske fløj af Camerons konservative parti.

- Javel, hr. statsminister, buldrer tabloidavisen Daily Mail på forsiden med henvisning til den for år tilbage populære tv-serie.

Avisen tilføjer: "Gå nu videre og afslut jobbet, Cameron".

Læs også:

Se også: Ekspert om Camerons EU-opgør: Både dristigt og dumdristigt

The Telegraph skriver, at "det var et dristigt og betydningsfuldt skridt og ét, som fortjener den ypperste ros".

I onsdagens længe ventede tale sagde Cameron, at han ønsker at genforhandle betingelserne i Storbritanniens EU-medlemskab, før han overlader afgørelsen om en ny aftale til vælgerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer