Nu kan familien begrave Jonathan

Skudofferet Jonathan Taboryski skal begraves i morgen

Jonathan Taboryski bliver begravet fra Stengård Kirke i morgen. Foto: Kenneth Meyer, privat og afdøde.dk
Jonathan Taboryski bliver begravet fra Stengård Kirke i morgen. Foto: Kenneth Meyer, privat og afdøde.dk

13 dage efter det meningsløse drab på Jonathan Taboryski kan familien begrave den 19-årige tømrerlærling. Han blev skuddræbt foran Høje Gladsaxe Centret på Høje Gladsaxe Torv den 11. januar i år.

Hans nærmeste har indrykket en dødsannonce med ordene 'Vor kære søn, bror, barnebarn, nevø, kæreste og ven, tømrerlærling Jonathan V. Taboryski', hvor det fremgår, at begravelsen sker i morgen kl. 11 fra Stengård Kirke.

Men Jonathans familie og venner må sidde i kirken med visheden om, at politiet stadig ikke har nogen direkte spor efter gerningsmændene.

I går offentliggjorde Vestegnens Politi fotos af flugtbilen, der blev brændt af på Nøkkerosevej i Emdrup ved 20-tiden, og en sort benzindunk, som blev fundet i vraget.

Der er tale om en ny hvid 3-dørs Ford Ka, årgang 2012 med registreringsnummer FC 37 922, som har grønne flamme-klistermærker på fronten. Den blev stjålet fredag den 11. januar efter kl. 17.45 på Skovengen i Kokkedal.

Læs også:

Se også: Her er bilen morderne flygtede i

Efterforskningsleder Charlotte Skovby sagde i går i forbindelse med offentliggørelsen af billederne, at de ikke er tæt på anholdelser i sagen og har brug for offentlighedens hjælp.

Læs også:

Se også: Derfor blev Jonathan dræbt

Jonathan Taboryski døde, da ukendte gerningsmænd skød mod ham og hans 21-årige kammerat ved 20-tiden foran Høje Gladsaxe Centret på Høje Gladsaxe Torv. Jonathan blev ramt i skulderen og hovedet, og døde på hospitalet. Vennen blev ramt af to skud – et i benet og et i armen, men er uden for livsfare.

Politiet mener, at drabet har forbindelse til en konflikt mellem bandegrupperinger. Jonathan Taboryski havde relationer til Værebro-gruppen VHK.

Læs her:

Se også: Forældre til dræbt 19-årig taler ud

Allerede I onsdags fik familien lov til at tage en foreløbig afsked med teenageren på Retsmedicinsk Institut, hvor han lå med et hvidt klæde om hovedet for at dække skudhullet

Jonathans forældre, Hanne Villumsen og Rafael Taboryski har fortalt i et interview med Politiken, at de var en helt almindelig familie fra et parcelhuskvarter i Bagsværd. Og selvom Jonathan var en grænsesøgende og dumdristig fyr, havde de ingen fornemmelse af, at han færdedes i et bandemiljø.

- Det er jo fuldstændig fjernt for os og fuldstændig imod de værdier, vi lever efter. Men tilsyneladende er det her ikke kun et spørgsmål om ghettodrenge, som render og skyder hinanden. Det har ramt ned hos os også, sagde Rafael Taboryski til Politiken.

Læs også:

Se også: Værebro-folk: 'Jonathan var ikke med i bande'

1 af 5 Drabsmændene flygtede i denne Ford Ka, som de brændte af på Nøkkerosevej i Emdrup. (politifoto)
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 Jonathan Taboryski bliver begravet fra Stengård Kirke i morgen. Foto: Kenneth Meyer, privat og afdøde.dk
0 kommentarer
Vis kommentarer