Novo Nordisk lukker for første gang over kurs 1000

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk fejrer nye triumfer på fondsbørsen ved at runde en lukkekurs over 1000 kr.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk nåede med en lukkekurs på 1012 kroner onsdag for første gang over et niveau på 1000 kroner pr. aktie på Københavns Fondsbørs.

Den nye rekordkurs blev opnået efter en stigning i løbet af onsdagen på 1,7 procent.

Allerede tirsdag var selskabets aktier på et tidspunkt oppe over de 1000 kroner, men inden lukketid klokken 17 tirsdag nåede aktien at dykke under den markante grænse.

Novos aktier fik et rygstød, da selskabet sent mandag kunne fortælle om en EU-godkendelse til markedsføring af de nye midler Tresiba og Ryzodeg. Også selv om godkendelsen var ventet, satte aktiemarkedet pris på, at den rent faktisk faldt på plads.

Undervejs i onsdagens handel var aktien undervejs oppe i en pris på 1020 kroner.

Investorer, der har sat penge i Novo Nordisk, har haft god grund til at glæde sig det seneste års tid. For præcis et år siden lå aktien i prisniveauer omkring de 650 kroner.

Den store gevinst kom dog i perioden frem til august, hvor Novo-aktien nåede op i kurs 960. Hen over efteråret lå aktiens kurs relativt uændret, men så er der igen sat fut i aktiekursen efter årsskiftet.

Selskabet har nu opnået en samlet markedsværdi på ca. 566 milliarder kroner. Heraf er værdien af de B-aktier, der er til salg i almindelig handel, oppe på omkring 460 milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer