Kvindelige politikere i oprør over voldtægtsdiskussion

Uhyggeligt, rystende og fundementalistisk. Danske politikere er i chok over, at knap hver femte dansker mener, at et letpåklædt offer selv kan bære en del af ansvaret i en voldtægt

Der er sjældent fælles fodslag mellem politikere fra de forskellige fløje i Folketinget når det handler om diskussionen om voldtægt (Foto: Miriam Dalsgaard, Mik Eskestad)
Der er sjældent fælles fodslag mellem politikere fra de forskellige fløje i Folketinget når det handler om diskussionen om voldtægt (Foto: Miriam Dalsgaard, Mik Eskestad)

Normalt kan det være svært at få politikere fra rød og blå blok til at tale samme sprog, men ikke når det kommer til, at næsten hver femte dansker mener, at flirtende kvinder i udfordrende tøj selv bærer en del af skylden, hvis de bliver seksuelt forulempet.

I hvert fald danner flere kvindelige politikere fælles front og tager bladet fra munden på de sociale medier, efter metroXpress tirsdag offentliggjorde en ny undersøgelse om netop danskernes holdning til hvem der har ansvaret - for eksempel voldtægt.

Læs også:

Se også: Hver femte dansker: Kvinder i lårkort er selv skyld i voldtægt

- Hvad sker der i et samfund, hvor nogen kan finde på at omtale livmoderhalskræft som "luderkræft" og aviser skriver om, at "folk" mener at kvinder selv er ude om at de blev voldtaget? Det minder mig mere om fundementalistiske samfund jeg ikke bryder mig om, end det minder mig om det Danmark jeg elsker!, skriver social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og tilføjer:

- Lad os vise at vi tager afstand fra de yderligtgående holdninger, for de må ikke stå uimodsagt, og må aldrig vinde fremme! Det er ikke forkert, at hverken mænd eller kvinder er seksuelt aktive. Og man har aldrig ret til at voldtage nogen. Troede det var elementært!

'Et nej er et nej'
Tidligere socialminister Benedikte Kiær stemmer i.

- Ret uhyggeligt, at hver femte dansker mener, at voldtægt er selforskyldt. Niksen! Et nej er et nej!, skriver tidligere socialminister Benedikte Kiær (K), og hun bakkes op af to frontfigurer fra Enhedslisten.

Læs også:

Se også: Nationen raser: Et nej er et nej!

- Jeg er oprigtigt rystet. Hvilket århundrede er det lige, vi lever i? Selv hvis en kvinde går splitternøgen ned ad Strøget, er det aldrig hendes eget ansvar, hvis hun bliver voldtaget. En kavalergang, et smil eller et kys er ikke en invitation til voldtægt. Der er kun én, der har ansvaret i voldtægtssager. Og det er voldtægtsmanden, skriver Johanne Schmidt Nielsen, og Pernille Skipper supplerer:

- Hvor er det sindssygt at så mange mener, at man selv kan være skyld i en voldtægt pga sit tøj! #målløs #feminisme, skriver hun på Twitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer