Hver femte dansker: Kvinder i lårkort er selv skyld i voldtægt

Personer, der flirter eller går udfordrende klædt, har selv en del af ansvaret, hvis de bliver seksuelt forulempet, mener knap hver femte dansker

Hvis du tager udfordrende tøj på, bærer du selv en del af ansvaret, hvis du bliver voldtaget, mener knap hver femte dansker.
Hvis du tager udfordrende tøj på, bærer du selv en del af ansvaret, hvis du bliver voldtaget, mener knap hver femte dansker.

Hvis du har taget den lårkorte kjole på eller smiler lidt for meget til den søde fyr i baren, så bærer du selv en del af skylden, hvis du bliver seksuelt forulempet.

Det mener 18 procent af danskerne - næsten hver femte - ifølge en undersøgelse YouGov har lavet for metroXpress.

I undersøgelsen er flere end 1000 repræsentativt udvalgte danskere blevet spurgt, hvor enige de er i, at 'kvinder, der går udfordrende klædt eller opfører sig flirtende, har selv en del af ansvaret, hvis de bliver seksuelt forulempet.'

Hertil svarer 15 procent, at de er 'enige', mens tre procent er 'helt enige'.

Men den holdning er helt hen i vejret, mener Birgit Søderberg, der er forstander for Kvindehjemmet og formand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.

- Selvfølgelig har kvinder ret til at udtrykke deres køn og seksualitet på den måde, det nu engang passer dem, siger hun til metroXpress.

Læs og se:

nationen - 3. jul. 2012 - kl. 13:48 TV: Hun mente nej - han stak den bare ind

Hun får opbakning af privatpraktiserende psykolog Hanne Pedersen, der blandt andet arbejder med voldtægtsofre.

- Alle undersøgelser viser, at det ikke nødvendigvis er hende i den lårkorte nederdel, det går ud over - det kan lige så godt være hende i regnfrakke og gummistøvler, siger hun til avisen.

For det modsatte køn gælder, at 19 procent af danskerne er enige eller helt enige i, at en mand, der klæder sig udfordrende eller flirter, selv er skyld i seksuelle forulempelser.

Hvert år anmeldes omkring 500 voldtægter, og eksperter mener, der bliver begået endnu flere.

Hvad mener du? Deltag i debatten herunder

0 kommentarer
Vis kommentarer