Vagter låser sig ind, når du ikke er hjemme

G4S-vagter kan finde på at låse sig ind i din bolig, når du ikke er hjemme. Det er ren standard-procedure, siger G4S

Tusindvis af danske familier med en privatalarm fra sikkerhedsgiganten G4S risikerer at være uvidende om, at teknikere render rundt i deres hjem, når de ikke er hjemme. Det skriver metroXpress.

En oprørt kunde forklarer, at hendes mand ved en tilfældighed kom hjem, mens en tekniker, der skulle skifte et batteri, gik rundt indenfor.

'Var min mand kommet fem minutter senere hjem, havde vi aldrig opdaget, at G4S havde været i vores hjem,' skriver hun på sitet Trustpilot, hvor kunder anmelder virksomheder.

Hun er lettet over, at hendes niårige søn ikke var kommet hjem - til en fremmed mand.

'Han ville da være blevet skræmt fra vid og sans,' skriver G4S-kunden, som oplyser, at teknikeren skulle have sagt, at han var i sin gode ret til at låse sig ind uden forudgående tilladelse.

Det er kunden ikke enig i, og det er Forbrugerrådets jurist Tina Dhanda Kalsi bestemt heller ikke.

- Folks hjem er det mest private overhovedet, og det kræver konkret samtykke - på telefon eller mail - i hvert konkret tilfælde, hvis man vil skaffe sig adgang til boligen, siger Tina Dhanda Kalsi fra Forbrugerrådet.

Men det, der har krænket familien - et tekniker-besøg - er ren standard-procedure, siger G4S til metroXpress.

- Det er G4S' pligt over for kunden at sikre, at anlægget til enhver tid virker og har kontakt til vores kontrolcentral. Det er vores absolutte hovedopgave, idet det er sikkerhed, som kunderne køber hos os. De skal således være sikre på, at alarmen virker, forklarer Torben Troest, marketingskoordinator i G4S.

0 kommentarer
Vis kommentarer