Ingen garanti fra bankerne: Vil ikke kopiere Danske Bank, men....

Danske banker har ikke planer om at indføre abonnementsbetaling for deres kunder lige foreløbigt, men vil ingenting garantere

Danske Bank må stå alene med sin nye abonnementsbetaling - de andre banker vil ikke indføre det samme, men dog uden garanti. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Danske Bank må stå alene med sin nye abonnementsbetaling - de andre banker vil ikke indføre det samme, men dog uden garanti. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Danske Bank får verbale hug for deres nye kundeprogram, der indebærer en abonnementsbetaling for kunderne hver kvartal.

Og den model får de lov til at stå alene med som bank.

For ingen af de andre banker ser ud til at ville eller måske snarere turde at gøre det samme som Danske Bank - i hvert fald ikke lige foreløbig, da de ingenting vil garantere.

Det viser en rundringning til flere af de større danske banker, som ekstrabladet.dk har foretaget.

Læs også:

Se også: Ekspert: Danske Bank ligeglade med vrede kunder

Hos Danmarks andenstørste bank afviser man at indføre den samme model.

- Vi har ingen planer om at indføre det samme system. Vi synes, det er fair, at kunderne betaler for, hvordan de bruger banken og ikke at de bruger banken, siger pressechef i Nordea Stephan Ghisler-Solvang til ekstrabladet.dk.

- Kan du så garantere, at det aldrig sker?

- Jeg kan ikke udstede garantier, men det er ikke noget jeg kan forestille mig, at vi indfører, siger han.

Læs også:

Se også: Kunder melder sig ud - Danske Banks hjemmeside lagt ned

Og den præcist samme klang lyder fra Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank.

- Det vil vi ikke gøre, bestyrelsen har været meget imod at gøre det sådan, siger ordførende direktør for Arbejdernes Landsbank Gert Jonassen, der heller ingenting vil garantere.

- Jeg kan ikke garantere det i al evighed. Men den model vi arbejder ud fra er at få alle slags kunder ind, og de behøver ikke nødvendigvis at bidrage til festen fra dag et. Måske vil de i fremtiden købe en bil eller køkken, og så kan vi jo tjene lidt på det, siger han.

Og det samme er tilfældet hos Nykredit.

- Vi har ingen planer om at indføre abonnementsbetaling ligesom Danske Bank, siger kommunikationskonsulent for Nykredit Kasper Skaanning.

Hos Spar Nord Bank vil man heller ikke gøre ligesom Danske Bank nu, men åbner aligevel en dør på klem for, at det kan ske en dag.

- Vi har ingen planer om at gøre det lige i øjeblikket, men når det så er sagt, så kigger vi løbende på markedet for at optimere vores forretning. Og dermed ikke sagt, at der aldrig kommer noget lignende fra Spar Nord Bank, siger bankens pressechef Leif Lind Simonsen.

Ekspert: Tror ikke på bankerne

På trods af denne udmelding fra bankerne, tror ekspert John Norden fra Mybanker ikke på dem.

Han forudser, at de andre banker vil følge trop. Læs der her:

Se også: Ekspert: De andre banker følger trop

0 kommentarer
Vis kommentarer