Annonce:
Annonce:

Politihund redder dement dame fra kuldedød

Schæferhunden Hektor fandt frem til en 81-årig dement dame, der uden duoens hjælp kunne være endt død

Hundeføreren Hans og hunden Hektor var de store helte, da en 81-årig dement dame vara meldt savnet. De fandt hende liggende i et buskads tæt på kuldedøden. Foto: Linda Johansen
Hundeføreren Hans og hunden Hektor var de store helte, da en 81-årig dement dame vara meldt savnet. De fandt hende liggende i et buskads tæt på kuldedøden. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Samfund

Hverdagens helte. Det kan man i den grad kalde hundeføreren Hans og hans lodne makker schæferhunden Hektor fra Københavns Politis Hundesektion.

Tirsdag eftermiddag bliver de sendt ud til et plejehjem i Emdrup, fordi en 81-årig svært dement kvinde er forsvundet.

- Det er jævnligt, vi får sådan nogle opgaver. Det er jo en af de opgaver, som er allervigtigst for os som hundefører, siger Hans til ekstrabladet.dk.

'Hun var stærkt afkølet'
De tager ud på plejehjemmet og får at vide, at personalet ikke aner, hvor hun kan være gået hen. Kvinden er svært dement.

Derfra begynder eftersøgningen, og Hans og Hektor søger i øst og vest for at finde frem til damen. Efter en lille times søgen er der bid.

Annonce:

- Jeg kan se på Hektor, at han får færten af noget. Han løber om bag en beboelsesejendom, halen begynder at logre, og så begynder han at give hals, siger Hans, der har været hundefører i de sidste 15 år.

Den 81-årige kvinde, som de har ledt efter ligger krøbet sammen i et buskads kun 150 meter væk fra plejehjemmet, hvorfra hun blev meldt savnet.

- Jeg tog min patruljejakke af og gav hende den på. Hun var stærkt afkølet og rystede over det hele, men hun var ved bevidsthed, og det var jo et godt tegn, siger Hans, der har været makker med Hektor i knap tre år.

Enormt tilfredsstillende
Den 81-årige dame var kun iført en nederdel en tynd trøje og et par sko, da hun forsvandt. Derfor vidste Hans, at det var meget vigtigt at finde hende.

- Hvis vi ikke havde været der lige der på lige det tidspunkt, havde man nok ikke fundet hende, før det blev lyst. Hun havde nok ikke klaret det natten over med så lidt tøj, siger han.

Annonce:

Kvinden blev meldt savnet tirsdag eftermiddag kl.16.15,og hun blev fundet klokken 20.30 om aftenen. De mange timer i frosten havde da også resulteret i, at den demente kvindes krop var meget nedkølet. Da hun ankom til hospitalet blev hendes kropstemperatur målt til kun 29,7 grader.

- Det er første gang, jeg har fundet en på en eftersøgning. Det er der ikke mange hundefører, der gør. Det er enormt tilfredsstillende at kunne redde et menneskeliv. Det er det ultimative for os, siger Hans.

Han har været i kontakt med hospitalet efterfølgende, og den 81-årige kvinde skulle være i bedring.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: