KU: Afskaf alle sociale ydelser - pånær én

Konservativ Ungdom er træt af 'velfærdsbuffet' og foreslår at afskaffe alle sociale ydelser, som vi kender dem

Kristoffer Beck vil gøre op med de mange sociale ydelser. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Kristoffer Beck vil gøre op med de mange sociale ydelser. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Det skal være slut med at få alle mulige, forskellige sociale ydelser. For på den måde begrænser man risikoen for socialt bedrageri mest muligt.

Det mener Konservativ Ungdoms formand Kristoffer Beck, der vil erstatte det, han kalder for den danske 'velfærdsbuffet', med én enkelt ydelse, som man selv aktivt skal søge om at få.

Læs også:

Se også: Vi socialbedrager for milliarder

- Det giver ikke mening, at vi har hundredvis af offentlige velfærdsydelser, som staten deler ud til borgerne hver måned. Vi skal gøre op med denne velfærdsbuffet, hvor alle folk får penge fra staten hver måned - vel og mærke deres egne penge, siger Landsformand for Konservativ Ungdom, Kristoffer Beck, til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Vi betaler en ekstrem høj skat for til gengæld at blive 'forgyldt' med vores egne penge gennem diverse velfærdsydelser, som for eksempel børnepenge, folkepension og boligstøtte. Det ville give meget bedre mening, at vi i stedet lod folk beholde en større del af deres løn, og så til gengæld fik udryddet den jungle af velfærdsydelser som vi har i dag.

Læs også:

Se også: Familiefar: Jeg snød kommunen for 250.000

Præcist hvor stor denne ydelse i givet fald skulle være, og hvilke kriterier, der skulle ligge til grund for tildelingen har Kristoffer Beck dog endnu ikke svar på. Men han understreger, at forslaget skal ses i sammenhæng med en markant lavere skatteprocent.

- Ydelsen skal tilpasses den enkelte, og hver ansøger skal gennemgå en ansøgningsproces, hvor der tages stilling til, om vedkommende har behov for økonomisk støtte samt hvor meget, forklarer han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

Læs også:

Se også: Socialminister: Forarget helt ind i knoglemarven

- Som udgangspunkt bør alle med et fuldtidsarbejde kunne forsørge sig selv. Det giver ikke mening, at folk skal betale så meget i skat, at de ikke kan leve for den løn, de selv har tjent.

Er du enig med Kristoffer Beck? Giv din mening til kende i debatten under artiklen.

Kender du til eksempler på socialt bedrageri, eller er du selv kommet i knibe? Giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. takst) eller på 1224@eb.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer