Nyt Boeing-fly får flyveforbud i Europa

Boeings fly 787 Dreamliner får nu også flyveforbud i Europa, fremgår det af nyhedsbureauet AFP

De dårlige nyheder fortsætter for Boeing, hvis nye håb, Boeing 787 Dreamliner, er rendt ind i problemer.

Torsdag morgen valgte de europæiske luftfartsmyndigheder, European Aviation Safety Agency, at indstille al flyvning med 787'ere, indtil problemerne med flytypen er løst.

Det sker efter en række ulykker og komplikationer med det nye, populære, brændstofbesparende fly.

Problemerne startede med flyet fra Japan Airlines, der oplevede brændstoflækager og et eksploderet batteri i en Boeing 787, hvilket tvang flyet til at nødlande i Japan på grund af røg i kabinen.

Det fik onsdag de amerikanske flymyndigheder, US Federal Aviation Administration, til at forbyde flyvninger med 787 Dreamliner. Torsdag er Japan fulgt efter, og herefter udtalte Air India, at de også vil stoppe flyvninger med 787'eren.

Og senere torsdag fulgte de europæiske flymyndigheder så trop.

Administrerende direktør hos Boeing, Jim McNerney, beklager de seneste tilfælde med modellen. Men han understreger, at han generelt har tillid til det uheldsplagede fly.

- Vi er overbeviste om, at 787'eren er sikker, og vi bakker op om dens overordnede integritet, siger Jim McNerney ifølge AFP.

Det japanske firma GS Yuasa, der producerer batteriet, der eksploderede i flyet fra Japan Airlines, oplyser, at det kan tage flere uger at lokalisere fejlen.

- Det er umuligt på dette tidspunkt at forudsige, hvor lang tid det tager. Der kan gå dage eller uger, fordi vi må undersøge systemet, og GS Yuasa er ikke det eneste selskab, der er involveret, siger en talsmand for selskabet til AFP.

USA-baserede Boeing har brugt 55 milliarder kroner på udviklingen af 787 Dreamliner-modellen.

Herhjemme har ingen selskaber bestilt den nye Dreamliner. Men Star Tour planlægger at flyve turister til De vestindiske Øer i en lejet Dreamliner fra København fra næste vinter.

Og allerede til april planlægger norske Norwegian at begynde sine oversøiske lavprisflyvninger med nye Dreamliner-fly fra Skandinavien.

0 kommentarer
Vis kommentarer