Afrikanske og franske landstyrker på vej i kamp i Mali

De første afrikanske landsstyrker kommer til Mali, hvor de sammen med franske soldater skal bekæmpe oprørere.

Soldater fra flere vestafrikanske lande er onsdag på vej til Mali, hvor de inden for få dage ventes indsat mod væbnede oprørsgrupper, der kontrollerede det nordlige Mali, og som truer Malis regeringshær.

Den første styrke består af 190 soldater fra især Nigeria. Den bliver i løbet af få dage udvidet til mindst 900 soldater fra Benin, Ghana, Niger, Senegal og Togo.

Den vestafrikanske styrke, hvis indsats er godkendt af FN's Sikkerhedsråd, kan eventuelt udvides til 3300 mand. Det er uklart, hvornår det sker.

Læs også:

Se også: Afrikanske og franske landstyrker på vej i kamp i Mali

Den vestafrikanske styrke kommer til Mali samtidig med, at franske soldater i kampvogne og pansrede mandskabsvogne onsdag for første gang kører ud af kaserner i hovedstaden Bamako i retning mod nord til byer, som kontrolleres af væbnede islamistiske grupper.

Militære kilder siger, at adskillige hundrede maliske og franske soldater er på vej mod byen Diabaly, som oprørere tog kontrol med mandag. Diabaly ligger 400 kilometer nord for Bamako.

Franske kampfly har været i aktion i Mali siden fredag i sidste uge og bombet oprørsstillinger i den centrale del af landet, hvor oprørere er sendt på flugt mod nord.

Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves le Drian, siger, at Frankrig vil tredoble antallet af franske soldater i Mali til 2500 mand i de kommende uger.

Læs også:

Se også: Danmark sender Hercules-fly til Mali

Samtidig understreger den franske præsident, François Hollande, at de franske styrker ikke bliver i Mali i det uendelige, men dog så længe, at sikkerheden er genoprettet i det nordvestafrikanske land.

- Vi bliver i Mali, til terrorister er udraderet, og sikkerheden i landet genoprettet. Når det er tilfældet forlader vi Mali, siger Hollande.

0 kommentarer
Vis kommentarer