Pakistansk højesteret kræver premierminister anholdt

Højesteret i Pakistan kræver i en opsigtsvækkende udmelding landets premierminister anholdt for korruption

Den pakistanske højesteret har beordret landets premierminister, Raja Pervez Ashraf, anholdt i forbindelse med en korruptionssag. (Foto: AP)
Den pakistanske højesteret har beordret landets premierminister, Raja Pervez Ashraf, anholdt i forbindelse med en korruptionssag. (Foto: AP)

Den pakistanske højesteret har beordret landets premierminister, Raja Pervez Ashraf, anholdt i forbindelse med en korruptionssag, rapporterer flere tv-stationer.

Den opsigtsvækkende udmelding, der er en del af en langvarig strid mellem regeringen og retsvæsnet, kan kaste landet ud i yderligere politisk ustabilitet.

Ashraf er mistænkt for at være indblandet i en korruptionssag, der har forbindelse til energisektoren.

Sidste år blev Ashrafs forgænger, Yusuf Raza Gilani, fundet skyldig i foragt og afsat som premierminister, fordi han forsømte ordrer om at genåbne sager om korruption mod præsident Asif Ali Zardari.

Tirsdag fortsatte de voldsomme demonstrationer i Islamabad med den radikale religiøse leder Tahir-ul Qadri i spidsen. Han kræver, at regeringen må gå af, hvilket den nægter.

Tusindvis af regeringsfjendtlige demonstranter var tirsdag morgen samlet i hjertet af byen, og politiet skød op i luften og affyrede tåregas.

Qadris tilhængere siger, at hans krav om reformer og bekæmpelse af korruption kan være løsningen på Pakistans problemer.

Landet kæmper med en svag økonomi, energikrise og omfattende islamistisk vold. Kritikere mener imidlertid, at Qadris' krav blot er et forsøg på at få udsat forårets valg og sprede politisk kaos.

Indenrigsminister Rehman Malik siger, at kravet er i direkte strid med forfatningen.

- Vi kan ikke godtage kravene, fordi de er grundlovsstridige, fastslår ministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer